Adevarul

AdevarulBanca de Economii din Moldova, la mila Guvernului, titreaza cotidianul Adevarul, pe prima pagina de astazi.

Decizia fostei guvernari comuniste de a impune institutia financiara sa preia datoriile falimentarei Investprivatbank creeaza probleme autoritatilor.

Pana la finele lunii mai anul curent, Executivul trebuie sa gaseasca o solutie, astfel incat singura banca controlata de stat sa se poata dezvolta in conditii normale.

Proiectul Memorandumului suplimentar cu privire la politicile economice si financiare dintre Guvernul Republicii Moldova si Fondul Monetar International (FMI) include o nota speciala privind situatia in care s-a pomenit Banca de Economii a Moldovei (BEM).

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiPSD si PNL critica in motiunea de cenzura modificarile Codului Muncii asumat de guvern, uitand ca aceleasi prevederi se regasesc si in proiectul depus de USL la parlament, scrie Evenimentul Zilei.

Modificarile Codului Muncii nu sunt bune daca sunt facute de Emil Boc, dar numai potrivite daca poarta semnaturile lui Victor Ponta si lui Crin Antonescu. Practic, propunerile de schimbare in legislatia muncii, depuse la parlament de liderii USL alaturi de 59 de senatori si deputati, copiaza, pana la virgula, in unele cazuri, cea mai mare parte a Codului lui Boc.

Mai mult, articole identice in cele doua proiecte sunt criticate de opozitie in textul motiunii de cenzura

Curierul National

Curierul NationalCotidianul Curierul National scrie despre cum se poate redresa piata constructiilor.

In ultimii doi ani de criza sectorul constructiilor din Romania a cunoscut o contractie de 37%, numai anul trecut scaderea fiind de 17% fata de 2009, la 9,7 miliarde euro. Din aceasta perspectiva pentru 2011 reprezentantii sectorului de profil se asteapta ca piata sa se mentina cel putin la nivelul de anul trecut, urmand ca din 2012 sa intre pe un trend de crestere moderata.



Financiarul

FinanciarulFirmele lui A. Popescu, C. Tarata si A. Porumboiu au atras subventii UE pentru agricultura de 52 mil. euro, informeaza Financiarul.

In anii 2008 si 2009, fermierii romani au beneficiat de subventii totale de 1,64 miliarde de euro. Agricultorii se plang ca subventiile europene sunt prea putine sau lipsesc cu desavarsire.

Tot pe prima pagina de astazi, Financiarul scrie despre directorul Trezoreriei ING Bank, care nu a fost concediat, ci mutat pe alta pozitie. Florin Citu, directorul Trezoreriei, nu a fost concediat, i-a fost doar restructurat postul, ca urmare a unei reorganizari interne a ING Bank Romania, a explicat ieri Misu Negritoiu, directorul general al institutiei de credit. Acesta a completat ca din punct de vedere profesional nu are nimic sa-i reproseze lui Florin Citu.

Gandul

GandulGandul scrie despre austriacul care vrea sa construiasca in Bucegi ZAMORA, o statiune de cinci stele in valoare de un miliard de dolari.

Un om de afaceri austriac a prezentat, miercuri, la un forum de afaceri, un proiect turistic de un miliard de dolari, pe care vrea sa-l construiasca pe Valea Prahovei.

Plecand de la constatarea ca romanii cheltuiesc anual 60 de milioane de euro pentru a-si face vacantele in Austria, Kurt Neuschitzer spune ca le va aduce romanilor Austria in Bucegi, cu ceea ce are ea mai bun: servicii de cinci stele si "entertainment".



Romania Libera

Romania LiberaCine a ingropat imperiul Rodipet chiar sub ochii AVAS, titreaza Romania Libera.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului nu a miscat un deget ca sa verifice ce se intampla dupa privatizarea regiei de distributie a presei. Firma de stat a fost devalizata si nu exista vinovati.

Privatizata la finele anului 2003 de fosta guvernare Adrian Nastase, argument principal fiind situatia dificila, in care se gasea firma de stat - fantoma fostei retele de distributie a presei Rodipet continua sa bantuie finantele publice ale tarii. Cumparatorul, afaceristul arab Hassan Awdi, a reusit in cei sase ani scursi de la privatizarea societatii sa goleasca de continut firma de stat, lasandu-i doar cateva mii de metri patrati de teren. Singurul activ al Rodipet acum este suprafata celor 1.400 de chioscuri pe care le mai are societatea.