Time: This Rock could power the world

Time: This Rock could power the worldPana nu demult, gazele naturale reprezentau sora vitrega a combustibililor, scrie Time in editia din aceasta saptamana. Genereaza aproximativ o treime din necesarul de electricitate al Statelor Unite ale Americii si incalzeste peste 60 de milioane de locuinte americane, insa au fost intotdeauna limitate – mult mai scumpe decat carbunele, mult mai murdare decat energia nucleara si energia regenerabila.

The Economist: Islam and the Arab revolutions

The Economist: Islam and the Arab revolutionsReligia joaca un rol din ce in ce mai important in "trezirea" lumii arabe. Occidentalii ar trebui sa se tempereze si sa aiba incredere in democratie, scrie The Economist.

Peisajul tiranilor arabi batrani si corupti care erau inlaturati de o generatie de tineri idealisti, inspirati de valorile democratiei, uniti pe Facebook si entuziasmati la gandul ca vor putea avea acces la o viata cu un orizont mult mai larg i-a emotionat pe observatorii din intreaga lume. Aceste revolutii sunt in plina desfasurare, chiar daca in diferite puncte ale miscarii. In Tunisia si Egipt lucrurile merg in directia corecta. In Libia, Siria si Yemen dictatorii se agata de putere.

Vanity Fair: Lowe, Actually

Vanity Fair: Lowe, ActuallyUna dintre cele mai atractive figuri de la Hollywood, Rob Lowe, si-a inceput cariera de actor la varsta de 17 ani. Revista Vanity Fair descrie drumul pe care actorul la parcurs incepand de la primul casting pentru “The Outsiders” al lui Francis Ford Coppola, care a schimbat totul.

Revista mai publica o serie de detalii ale nuntii regale dintre Printul William si Kate Middleton care va avea loc pe 29 apriie.

Businessweek: Johnson&Johnson's Quality Catastrophe

Businessweek: Johnson&Johnson's Quality CatastropheCu afaceri de 60 mld. dolari, Johnson&Johnson a rechemat pentru analiza peste 50 de produse si lupta in prezent pentru a-si apara numele. In ultimele 15 luni compania a rechemat lentile de contact, instrumente pentru hernie si alte produse realizate de subsidiarele din intreaga lume. Pana la data de 8 martie 2011, numele J&J a fost asociat cu cel putin 11 retrageri importante, de doua ori mai multe decat Pfizer, cel mai mare producator de medicamente ca si venituri, sau Procter&Gamble, cea mai mare companie de bunuri de consum din lume.

New Yorker: In Transit

New Yorker: In TransitSaptamanalul New Yorker are pe coperta un desen realizat de Edward Koren, intitulat “In Transit”. "Vrem democratie. Vrem scoli, mass-media libere si sa punem capat coruptiei, vrem un sector privat care sa ajute la reconstructia acestei natiuni si un parlament responsabil" - este una din declaratiile unui om de afaceri influent din Benghazi. Un sentiment comun pentru Libia, surprins intr-un reportaj intitulat "Cine sunt rebelii?".