Adevarul

AdevarulO zi de munca din viata lui Crin, titreaza Adevarul pe prima pagina de astazi.

I se spune „Lenesul“. Monitorizat pas cu pas, intr-o zi de lucru, senatorul Crin Antonescu nu se dezminte. Pentru el, ziua de munca incepe dupa ora 13.00 si se termina la 17.30. Dar nu la Senat!. Miercuri, 13 aprilie 2011. Presedintele PNL si-a neglijat total activitatea parlamentara. A iesit din casa cateva ore in interes de partid si pentru a-si recupera fiica de la bunici.

Acuzat nu o data ca este chiulangiu, unul dintre cei mai importanti lideri politici ai momentului, Crin Antonescu, are un program zilnic mai mult decat lejer, potrivit mai degraba unui pensionar sau unui somer.

Financiarul

FinanciarulCIS: Romania a pierdut investitii straine de 800 de milioane de euro in 2010, scrie Financiarul pe prima pagina.

Investitorii straini au retras in 2010 proiecte in valoare de 800 de milioane de euro, din cauza lipsei de predictibilitate in politicile economice ale Romaniei, a declarat ieri Mariana Gheorghe, presedinte al Consiliului Investitorilor Straini (CIS). Obiectivul imediat este oprirea acestei tendinte si atragerea de investitii straine directe in valoare de 25 de miliarde de euro pana in 2015.

Tot pe prima pagina de astazi, Financiarul a publicat un articol despre masurile impotriva cresterii pretului la carburanti si ce poate sa faca Emil Boc.

Un articol buclucas din Legea concurentei prevede posibilitatea inghetarii preturilor in sectoarele economice, determinante in cazul unor situatii exceptionale. Nefiind sigur de compatibilitatea sa cu legislatia comunitara, premierul Emil Boc a cerut Consiliului Concurentei si Departamentului de Afaceri Europene sa spuna daca respectiva prevedere se poate aplica fara ca Romania sa fie sanctionata de Comisia Europeana.

Romania Libera

Romania LiberaRomania Libera a publicat un articol despre miza referendumului.

Un buget de cateva miliarde de euro si apropierea alegerilor locale de anul viitor, aceasta este miza referendumului bucurestean pentru politicieni. Romania Libera prezinta astazi si cealalta fata a monedei: ce pierd si ce castiga locuitorii Capitalei daca aleg reorganizarea administrativa.

Consilierii municipali au decis: 19 iunie este data la care bucurestenii vor fi chemati la referendum, pentru a decide daca administrarea Bucu-restiului va fi centralizata, asa cum prevede noul proiect de lege a Capitalei. Aceasta, in conditiile in care proiecutl de act normativ inca nu a fost trimis in Parlament, unde ar putea suferi modificari semnificative.

Curierul National

Curierul NationalCe ucide zaharul romanesc, titreaza Curierul National.

Daca evaziunea fiscala a diminuat masiv jucatorii de pe piata zaharului din Romania, se pare ca ridicarea cotelor limitate de productie impuse de Uniunea Europeana nu ne va redresa industria autohtona. Astfel, daca acum putem produce cat zahar vrem noi din zahar brut, trebuie spus ca acest zahar este de o calitate inferioara si mult mai scump.

Pana in 2011, Romania (cu un consum anual de cca. 550.000 - 600.000 tone) a produs zahar in regim de cote de productie, limitate la 110.000 tone zahar din sfecla-de-zahar (productie autohtona) si 340.000 tone de zahar din zahar brut din import - din trestie-de-zahar), potrivit reprezentantilor din industria de profil.