Adevarul

AdevarulCosa Nostra spala bani la glina, titreaza jurnalistii de la Adevarul. Procurorii italieni anti-mafia au indicii ca unul dintre capii Cosa Nostra, Massimo Ciancimino, ascunde in Romania fonduri de peste 300 de milioane de euro.

Fiul fostei eminente cenusii a organizatiei Cosa Nostra, Vito Ciancimino, a spalat fonduri prin investitii in gropile de gunoi din tara noastra, in special in „afacerea Glina“.

Curierul National

Curierul NationalVor performa de-acum sefii companiilor de stat?, titreaza Curierul National. Potrivit unei OUG, managerii regiilor si firmelor de stat vor fi obligati la performanta, altfel risca amenzi sau chiar demiterea.

Regiile autonome si companiile de stat vor fi obligate sa informeze Ministerul Finantelor, lunar sau trimestrial, asupra evolutiei indicatorilor financiari si sa respecte anumite criterii de performanta pentru incalcarea carora managerii vor fi amendati cu 5.000-10.000 lei sau destituiti din functie.

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiDinu Patriciu falimenteaza Adevarul Holding, scrie Evenimentul Zilei.

Mai multe firme cer la Tribunalul Bucuresti falimentul companiei Adevarul Holding. Dinu Patriciu nu mai pare dispus sa finanteze, la nesfarsit, "gaura neagra" din afacerea sa media.

Mai mult, in piata exista reticente si cu privire la reteaua de magazine controlata de Dinu Patriciu, MIC.ro Retail, mai ales ca si aceasta are diferende de natura materiala cu firma care a furnizat casele de marcat si softul aferent.

Financiarul

Financiarul"Inghetarea preturilor la carburanti e o masura populista", scrie Financiarul, citand managerul celei mai mari companii romanesti, Mariana Gheorghe.

Intentia guvernantilor de a bloca preturile la pompa nu va avea efecte de durata pentru consumatori, spune managerul Petrom. Premierul a cerut Consiliului Concurentei sa verifice legalitatea unei astfel de masuri. Pana in prezent, nicio tara din UE nu a inghetat pretul carburantilor