Adevarul

AdevarulPresedintele CNSLR - Fratia si al Sanitas, Marius Petcu, intentiona sa-i dea omului de afaceri Petre Scrieciu un nou contract de executie, contra unui „comision” considerabil. Unul dintre cei mai bogati sindicalisti romani, Marius Petcu, se pregatea, in ziua in care a fost arestat, sa mai dea „un tun”. Partea lui: 20% din valoarea contractului, titreaza Adevarul pe prima pagina.

Marius Petcu a fost trimis in judecata pentru luare de mita si este arestat preventiv de la 31 martie 2010. El a fost acuzat ca a primit de la Petre Scrieciu o spaga de 1,4 milioane de lei si o vila in Predeal. In schimb, Electronics SRL, firma lui Scrieciu, a primit de la Federatia Sanitas un contract de 9,2 milione de lei, privind construirea „Centrului de educatie, perfectionare si recreere - Snagov".

Evenimentul zilei

Evenimentul zileiDin Evenimentul zilei aflam cum a atras Lehliu o investitie de 93 milioane euro.

Lehliu Gara, un oras cu mai putin de 7.000 de locuitori din Calarasi, a devenit un punct important pe harta investitiilor. Compania Prio Foods, parte a grupului portughez Martifer, a construit aici, cu 93 milioane euro, o fabrica de extractie a uleiurilor vegetale, care pot fi folosite in scop industrial sau pentru producerea de ulei alimentar. Este cel mai mare proiect realizat in 2011 de la zero in Romania si cea mai mare investitie in domeniu din regiune, potrivit companiei.


Romania libera

Romania libera“Cum se ingroapa dreptatea la tribunalul Braila”, scrie Romania libera in editia de astazi.

La aceasta instanta sunt judecatori care dau sentinte fie dupa ureche, fie in functie de interesele unor grupuri influente si tin dosarele in arhive in loc sa le trimita la instanta superioara, pentru judecarea recursului.

Magistratul Alina Atena Pavel, care judeca dosare de insolventa la Tribunalul Braila, a dat o hotarare judecatoreasca de blocare a conturilor unei firme bucurestene fara a preciza in dispozitivul sentintei - asa cum impune legea- cuantumul sumei pentru care a dispus poprirea asiguratorie. Consecinta a fost blocarea tuturor conturilor firmei parate la toate bancile, sumele depasind cu mult cuantumul valorii aflate in litigiu.

Financiarul

FinanciarulPana nu de mult, vizitele delegatiilor FMI in Romania erau intens mediatizate. Atat presedintele Traian Basescu, cat si pre­mierul Emil Boc sau Jeffrey Franks, seful de­legatiei FMI, ieseau in fata camerelor de luat vederi cu declaratii care mai de care mai „spec­taculoase”.

Asta pana acum. Cu toate ca misiunea Fondului Monetar in Romania a inceput pe data de 27 aprilie, iesirile la rampa ale celor de mai sus au lipsit cu de­savarsire. Mai mult decat atat, putem vorbi chiar de o secretomanie a autoritatilor atunci cand vine vorba de discutiile purtate cu reprezentantii FMI, scrie Financiarul.

Curierul National

Curierul NationalCurierul National scrie ca in 2 zile de la intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii au fost inregistrate 42.000 de contracte de munca noi. Cu vechiul Cod al Muncii se realizau pe zi doar 10-12 contracte.

Mai mult, in urma controalelor efectuate in tara in doar 2 zile au fost aplicate amenzi in valoare de 820.000 lei.