Financiarul

FinanciarulCompaniile de insolventa mizeaza pe venituri mai mari cu 20%-40%, titreaza cotidianul Financiarul.

Societatile de insolventa se asteapta la cresteri ale cifrelor de afaceri intre 20% si 40% in 2011, pe fondul unui numar mai mare de dosare si al unui interes crescut din partea investitorilor.

Casa de Insolventa Transilvania (CITR) a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 5 milioane de euro, iar pentru acest an estimeaza o crestere cu 20%. La o cota de piata de 15% anuntata de CITR, rezulta ca veniturile totale din activitati din insolventa au fost intre 30 si 35 de milioane de euro.

Tot pe prima pagina de astazi, Financiarul mai scrie despre listarile gigantilor din energie, asteptate de investitori abia in 2013.

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiEvenimentul Zilei prezinta motivele care au dus la ruptura dintre Crin Antonescu si Dinu Patriciu, cel care l-a facut presedinte de partid pe actualul lider PNL. Atacul lansat de cotidianul detinut de Dinu Patriciu la adresa sotiei lui Crin Antonescu, sustin surse liberale, l-a facut pe presedintele PNL sa ajunga la vorbele lui Traian Basescu: "Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!".

Antonescu l-a invitat pe omul de afaceri, membru fondator al PNL sa isi gaseasca un alt partid. Supararea lui Patriciu, sustin unii liberali, ar veni din faptul ca Antonescu nu s-a tinut de cuvant si nu l-a sprijinit pe omul de afaceri sa obtina o functie la varful PNL: vicepresedinte.

Adevarul

AdevarulPe prima pagina de astazi, cotidianul Adevarul a publicat un articol intitulat Legile lui Cap-Patrat.

Legea care vizeaza alegerea primarilor intr un singur tur de scrutin va pleca la promulgare dupa ce a fost adoptata de Camera Deputatilor. Votul a starnit reactii chiar in randurile democrat-liberalilor. Europarlamentarul PDL Cristian Preda i-a cerut lui Traian Basescu sa respinga actul normativ.

Proiectul de lege privind eutanasierea cainilor fara stapan urma sa fie supus, ieri, votului Camerei Deputatilor, dar a fost scos de pe ordinea de zi a sedintei. Decizia a starnit ropote de aplauze din partea reprezentantilor ONG-urilor pentru protectia animalelor, care asistau la sedinta de la balcoane purtand catei de plus in brate.

O propunere venita din partea conducerii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) a bulversat ieri intreg sistemul sanitar. Ea viza noile criterii de internare in urgenta in spitale si a venit din partea presedintelui Casei, Nicolae Lucian Duta. Regulile vechi, dupa care un bolnav poate fi spitalizat la aceasta ora, sunt formulate mai lax si cuprind o gama larga de posibile simptome (de exemplu, „pacientul este in stare critica" sau „exista posibilitatea aparitiei unor complicatii care pot pune in pericol viata pacientului").