Adevarul

AdevarulPovestea fascinanta a unui roman: spre libertate, cu 700 de km/h, titreaza Adevarul pe prima pagina. In 1987, in timpul unui zbor de antrenament, un tanar pilot roman, elev la scoala militara de aviatie de la Bobocu (Buzau), a fugit in Turcia cu un avion de mare viteza. Brasoveanul Mihai Smighelschi avea 21 de ani cand a hotarat sa fuga din tara cu un avion L-39ZA Albatros.

Evenimentul zilei

Evenimentul zileiCapusa socialista a supt un milion de euro de la stat, scrie Evenimentul zilei pe prima pagina.

Controlul efectuat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) la complexurile energetice Turceni si Rovinari a demonstrat ca firma de avocatura condusa de senatorul Dan Sova, din care a facut parte si Victor Ponta ca "senior partner", a incasat ilegal 4,4 milioane de lei.

Curierul National

Curierul NationalCurierul National scrie pe prima pagina despre cifrul din spatele scumpirii patrunjelului. Romania are cea mai ridicata inflatie din Europa, iar ignorarea cauzelor monetare ale scumpirilor poate fi una dintre explicatiile pentru care Banca Nationala a Romaniei a ratat timp de cinci ani consecutiv tinta de inflatie pe care singura si-a fixat-o.

Financiarul

FinanciarulCu doar trei ani inainte de adoptarea euro BNR inaspreste creditarea in valuta, titreaza Financiarul pe prima pagina. Banca Nationala a finalizat proiectul de regulament destinat limitarii creditului in valuta pentru romanii cu venituri in lei. In perioada boomului economic, 2005-2008, bancile au gasit nenumarate metode de a ocoli masurile prudentiale ale BNR.