Adevarul

AdevarulMosia comisarului-sef Stelica Barna

In comuna ialomiteana Ciocarlia au rasarit patru vile ale familiei Constantin, de cand Stelica a ajuns seful Garzii Financiare. Constantin Stelica Barna va trebui sa-si justifice averea dobandita in ultimii ani, in conditiile in care firma sa a avut pierderi masive, iar veniturile sale sunt de bugetar, scriu jurnalistii de la Adevarul.

Imbogatit dintr-o firma cu datorii de 6,7 milioane de euro si dintr-un salariu lunar de 2.900 de lei, comisarul-sef al Garzii Financiare Bucuresti, Stelica Constantin (45 de ani), fost Barna, si-a ridicat un adevarat domeniu imobiliar in comuna natala Ciocarlia (Ialomita). A scapat de datoriile firmei Anaem Exim vanzand-o unui somer basarabean, din orasul Orhei, de peste Prut.

Curierul National

Curierul NationalCand va intra Romania in criza alimentara?

Scumpirile pe plan mondial ale cerealelor vor afecta si tara noastra, scrie Curierul National.

Nu numai ca se scumpesc alimentele, dar scade si puterea de cumparare. ACPR propune cresterea valorii tichetului de masa cu 3 lei si TVA de 5% in agricultura, ca masuri contra noii crize.

Financiarul

FinanciarulProblema Greciei devine globala. China si Japonia promit sa sustina zona euro

Daca Washingtonul cere Europei sa actioneze ferm in privinta Greciei, Japo­nia a reafirmat sprijinul sau pentru zona euro. Prin vocea ministrului de Finante Yoshihiko Noda, Tara Soarelui Rasare a promis ca va continua sa cum­pere obli­gatiuni europene, pentru a ajuta statele din regiune sa depaseasca aceasta criza a datoriilor, scrie Financiarul.

In ultimele luni, Japonia, care ocupa pozitia a doua in lume dupa volu­mul rezervelor sale valutare (aproxi­mativ 1.000 mld.$), a cumparat titluri emise de Fondul european de stabilitate finan­ciara de mai multe miliarde de euro. In paralel, China a continuat sa cumpere datorii europene, in detri­men­tul acti­velor in dolar, obiectivul Beijin­gului fiind de diversificare a activelor si de a intinde europenilor o mana pu­ternica de sprijin.