Adevarul

AdevarulSa-ti fie rusine, Traian Basescu!

Prin acuzele aduse Regelui Mihai la postul B1 TV, preşedintele Băsescu a preluat elemente din propaganda fascistă şi cea comunistă, titreaza cotidianul Adevarul.

In totala contradictie cu raportul de condamnare a comunismului, prezentat Parlamentului in 2006, in care presedintele declara ca Regele a fost fortat sa abdice, Traian Basescu l-a acuzat pe fostul suveran de tradare prin abdicarea din 1947.

Totodata, seful statului l-a calificat drept „sluga a rusilor“ pe Regele Mihai si a sustinut ca este la fel de responsabil ca maresalul Antonescu pentru Holocaustul impotriva evreilor si a tiganilor.

Comunitatea istoricilor s-a aratat socata de atacul lui Basescu, gest care a fost comentat si de presa internationala.


Curierul National

Curierul NationalCe mai cauta cumparatorul de locuinte

Acesta vrea ca viitorul lui apartament sa fie construit dupa '77, aproape de mijloacele de transport si intr-o zona semicentrala, informeaza Curierul National.

De asemenea, cauta, de regula, unitati locative complet finalizate, de doua camere, aflate la etaje intermediare.

Majoritatea persoanelor intentioneaza sa isi achizitioneze casa prin credit, insa fara un avans prea mare, potrivit studiului "Intentiile cumparatorului de locuinta", realizat de BCR. Potentialii cumparatori doresc locuinte de tipul apartamentelor cu 2 camere complet finalizat (la cheie) achizitionate de regula prin credit, dar fara un avans prea mare.


Financiarul

Financiarul„Har-Cov“: cel mai mare somaj, cele mai mici salarii, cea mai slaba activitate economica

Etnicii maghiari majoritari locuiesc intr-una dintre cele mai defavorizate regiuni ale tarii, titreaza Financiarul.

Aceasta, in contextul in care UDMR s-a aflat la guvernare timp de 14 ani din ultimii 21.

Noua propunere a presedintelui Traian Basescu, privind impartirea Romaniei in opt mari judete, pe structura actualelor regiuni de dezvoltare, plus alte doua mai mici, Harghita si Covasna - organizare cu care UDMR pare a fi mult mai multimita - va duce doar la crearea a doua zone condamnate economic si social.

Dincolo de dezbateri politice, etnice sau bazate pe orgolii, Har-Cov este, intai de toate, o zona subdezvoltata.