Roughmania

RoughmaniaPutine tari din Europa si chiar din lume dispun de ceea ce are Romania: munti, iesire la mare, o impartire aproximativ egala intre munti, dealuri si campii, dar si patru anotimpuri.

Imaginile din acest articol au fost create de Mihai Fetcu (director de creatie Lowe&Partners), Claudia Pascu (art director Lowe&Partners) si Ana Maria Vasilache (copywriter Lowe&Partners).

Textele care insotesc fiecare slide au fost create de Wall-Street.ro.

Romainna

RomainnaIn doar doi ani si jumatate de cand s-a lansat, Inna a devenit un adevarat star international si un mijloc foarte important de promovare a Romaniei in strainatate.

Tanara de 25 de ani a devenit cunoscuta datorita internetului, iar profilul ei este pagina romaneasca cu cei mai multi fani pe Facebook. Contul Innei este urmarit de 3,5 milioane de persoane din Romania, dar si din strainatate.

Si nu doar Inna se bucura de succes: Edward Maya si Accent sunt alte doua nume aflate in topurile din lumea intreaga.

Roadmania

RoadmaniaNu avem autostrazi, insa avem Transalpina.

"Drumul regelui", asa cum este denumit traseul de 120 de kilometri dintre Obarsia Lotrului si Statiunea Ranca, reprezinta cel mai inalt drum rutier din Romania si intregul lant al Muntilor Carpati, potrivit Transalpina.biz.

De altfel, drumul este considerat mult mai frumos decat celebrul Transfagarasan si unul dintre cele mai frumoase trasee din Europa.

Rawmania

RawmaniaRawmania este de altfel un nume asemanator cu cel al unei miscari care a fost lansata anul acesta si care vrea sa sustina dezvoltarea Deltei Dunarii prin ecoturism si infiintarea de afaceri eco, care sa utilizeze responsabil resursele zonei. Acest proiect a fost lansat de celebrul canotor Ivan Patzaichin si Teodor Frolu, cofondator al agentiei de relatii publice DC Communication.

Delta Dunarii este cea mai bogata zona in biodiversitate din Romania, dar si din Europa, aici aflandu-se peste 1.800 de specii de flora, mai mult de 320 de specii de pasari si in jur de 65 de specii de pesti.

Citeste si Cum arata businessul prin care Ivan Patzaichin vrea sa dezvolte zona Deltei Dunarii

Rhumania

RhumaniaMajoritatea dintre noi am auzit de cand eram copii ca Romania este o tara “frumoasa si bogata” cu oameni “buni si ospitalieri” .

Iar un studiu realizat in urma cu doi ani de compania de cercetare Mercury Research arata ca 11% dintre romani cred ca suntem harnici, 8% considera ca suntem un popor cinstit si modest, 7% cred ca avem suflet mare, 6% ca suntem inteligenti si doar 3% ospitalieri.

Romwinea

RomwineaInceputurile viticulturii in Romania dateaza de cel putin 4.000 de ani. De altfel, se spune ca Dionysos, zeul vinului, s-ar fi nascut in Tracia, zona care astazi este teritoriul Romaniei, potrivit Asociatiei Producatorilor si Exportatorilor de Vinuri din Romania (APEV).

Intre timp, Romania a devenit una dintre cele mai importante zone viticole ale lumii, in ultimii ani fiind mereu intre primii 10-15 producatori la nivel mondial.

I love Romanya

I love RomanyaAsa cum celebrul slogan I love New York, lansat la jumatatea anilor 70, a devenit un veritabil promotor pentru New York si chiar SUA, de ce nu am putea avea si noi o astfel de "declaratie despre Romania" pe care sa o gasim pe tricouri, sepci sau afise?


Rwomania

RwomaniaRomancele sunt frumoase- o spun atat romanii, dar si strainii.

Dovada este faptul ca Diana Dondoe a fost aleasa in 2008 pe coperta primului supliment de lifestyle al cotidianului american The Wall Street Journal. Catrinel Menghia, un model care locuieste la Milano, a devenit imaginea Emporio Armani, iar Alina Puscau, un alt model care locuieste insa in Statele Unite, a lucrat pentru Victoria's Secret si a fost prima romanca care a fost pe coperta americana a Playboy.

Totodata, Larisa Popa, tanara care ne-a reprezentat de curand la Miss Univers s-a intors acasa cu titlul de "Cea mai eleganta concurenta".

R10mania

R10maniaDaca pana acum ne-am gandit doar la Ilie, Hagi si Nadia pentru a ne promova imaginea in strainatate, de acum inainte ar trebui sa ne gasim "un zece" care sa ne reprezinte.

Putem incepe cu nume precum Lucian Bute, Sanda Izbasa, Cristi Chivu, Ana Maria Branza sau Constantina Tomescu-Dita.