Criza actuala si premiul Nobel

Criza actuala si premiul NobelCristian Paun scrie pe blogul sau ca premiul Nobel in economie a fost acordat din fonduri produse de inventatorul dinamitei.

Acesta spune ca un prim paradox al acestei descoperiri ”memorabile” este că ea are mai degrabă legătură cu pura întâmplare și mai puțin cu un program de cercetare sistematic

Al doilea paradox al premiului Nobel este că el se acordă inclusiv pentru ”pace” după ce principala utilizare a dinamitei a fost aceea de a rafina ”războaiele”.

Al treilea paradox, și cel mai periculos pentru știința economică, este că acest premiu nu se acordă pentru matematică.

Thomas Sargent a luat premiul Nobel

Thomas Sargent a luat premiul NobelThomas Sargent s-a remarcat prin faptul ca a spus doua lucruri, potrivit logec.ro.

In primul rand, ca politica guvernului functioneaza in sensul dorit de guvern numai daca oamenii nu o anticipeaza.

In al doilea rand, Sargent a spus ca in sistemul monetar actual – al banilor de hartie – inflatia depinde de starea finantelor publice.

Facebook sustine o tabara de programare in Romania

Facebook sustine o tabara de programare in RomaniaInfoarena.ro in parteneriat cu Facebook, organizeaza in premiera un eveniment dedicat apropierii fetelor de informatica si programare.

Girls Programming Camp este o tabara de pregatire de o saptamana, care va avea loc in perioada 30 octombrie - 5 noiembrie la Bucuresti, si le va oferi ocazia fetelor sa isi descopere pasiunea pentru IT, scrie Cristian Manafu.