Romania Libera

Romania LiberaRomania Libera ne prezinta pe prima pagina povestea satului Scarisoara, unde accesul este posibil doar cu ajutorul unei scari de lemn. Zeci de turisti romani si straini urca in fiecare an, pe o scara din lemn, la peste 1.000 de metri altitudine pentru a petrece cateva zile in satul Scarisoara din Muntii Cernei.

O expeditie in aceasta localitate reprezinta o veritabila incursiune in Evul Mediu: fara curent electric sau alte utilitati, condus doar de legile muntelui. Aventura are insa un pret. Pe care-l platesc cei 130 de localnici care traiesc, zi de zi, lipsiti de conditiile de viata civilizate.

Financiarul

FinanciarulIn Financiarul citim pe prima pagina ca, in timp ce tara era sub ape, guvernul aproba 25 milioane de euro pentru amenajarea de locuri de joaca.

Executivul fardeaza tara lovita de saracie si inundatii cu investitii masive in parcuri „mobilate“ de firmele de partid. De exemplu, la Dorohoi, a doua zi dupa ce 14 persoane si-au pierdut viata din cauza viiturilor, au fost alocati peste 200.000 de euro pentru „amenajari peisagistice“.

Executivul tarii dezbatea in zilele inundatiilor alocarea a 100 de milioane de lei pentru locuri de joaca in localitatile lovite de inundatiile din Moldova.

Adevarul

AdevarulSubiectul de pe pirima pagina din cotidianul Adevarul vorbeste despre deshumarea lui Nicolae si Elena Ceausescu. Dupa 20 de ani, 6 luni si 21 de zile, ramasitele Ceausestilor au fost scoase la lumina. Nostalgicii lozincii „Ceausescu - PCR“ vor afla, pe baza testului ADN, daca Cadavrele lui Nicolae si Elena Ceausescu au fost deshumate ieri, pentru efectuarea unui test ADN, dupa 20 de ani de indoieli privind locul in care isi dorm somnul de veci. Cimitirul Ghencea Civil a fost ieri inchis publicului timp de aproape trei ore, pentru a permite dezgroparea ramasitelor fostilor dictatori.

„Suntem mai aproape de a cunoaste adevarul", a declarat, pentru Associated Press, singurul copil ramas in viata al cuplului Elena si Nicolae Ceausescu.

Curierul National

Curierul NationalReprezentantii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) au facut o serie de propuneri delegatiei FMI conduse de Thomas Story privind imbunatatirea colectarii fiscale din tara noastra si a relatiilor Ministerului Finantelor Publice cu contribuabilii, in cadrul intalnirii de luni de la sediul FMI.

Printre principalele propuneri facute de reprezentantii CNIPMMR privind relatia contribuabil - administratie fiscala, este generalizarea sistemului de transmitere a declaratiilor fiscale on-line pentru evitarea contactului direct cu personalul bugetar, pentru ca genereaza coruptie si birocratie, si fixarea unui termen de implementare obligatoriu pentru toate firmele (un an), scrie Curierul national pe prima pagina in articolul Romania, sub teroarea fiscala.

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiEvenimentul Zilei remarca pe prima pagina ca mormintele in care s-ar afla trupul dictatorului si cel al sotiei sale au fost rascolite ieri-dimineata, spre entuziasmul televiziunilor de stiri si al catorva nostalgici.

Smulse brusc din isteria media provocata de sinuciderea Madalinei Manole, televiziunile de stiri din Romania au dezbatut ieri, pe larg, deshumarea sotilor Ceausescu. Micile ecrane au fost invadate de transmisii live de langa Cimitirul Ghencea, detalii pe alocuri macabre, imagini din elicopter in cautarea cadavrelor putrezite si dezbateri din studio.

Gandul

GandulSi cotidianul Gandul scrie despre deshumarea sotilor Ceausescu. Dupa cinci ani de proces, urmasii sotilor Ceausescu, Valentin si Mircea Oprean, sotul Zoiei Ceausescu - intre timp decedata -, au reusit, ieri dimineata, deshumarea osemintelor dictatorilor.

Din motive de sanatate, Valentin a lipsit de la deshumare, singurul reprezentant al familiei prezent in cimitirul Ghencea fiind cumnatul acestuia, Mircea Oprean.