Adevarul

AdevarulZeci de mii de romani fraudeaza sistemul de asistenta sociala cu aproximativ 36 de milioane de euro pe luna. Bilantul este provizoriu si cu tendinte de crestere, scrie Adevarul pe prima pagina.

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiEvenimentul Zilei anunta "planul secret" al Guvernului Boc - cota unica 10%, TVA 25%. De la 1 ianuarie 2011, impozitul pe venit si cel pe profit ar putea fi de 10%. Asta numai daca angajatii de la Finante vor putea sa-i convinga pe expertii FMI ca reducerea cotei unice este cel mai important element de sustinere a cretterii economice si de atragere a investitiilor straine, fara de care nu se poate relua cresterea economica.

Gandul

GandulPe prima pagina Gandul prezinta in detaliu locul in care se tine comoara Romaniei, o parte din rezerva de peste 100 de tone de aur a statului roman pazita cu strasnicie de catre BNR.

Curierul National

Curierul NationalCurierul National aduce in discutie pe prima pagina testul de stres pentru cele 91 de institutii financiare europene. Analistii spun ca duritatea testului a fost scazuta si ca s-a ignorat posibilitatea unor falimente de stat. ATEbank este singura banca prezenta in Romania care nu a raspuns parametrilor testului.

Romania libera

Romania liberaIn limita unui plafon anual stabilit de Guvern, persoanele fizice care achizitioneaza bunuri si servicii vor primi de la stat, potrivit afirmatiilor primului ministru Boc, un procent, in functie de valoarea bonurilor fiscale adunate, ca o metoda de combatere a evaziunii fiscale, titreaza Romania libera pe prima pagina.

Financiarul

FinanciarulFinanciarul publica pe prima pagina o ancheta legata de modul in care o megalicitatie provinciala de 100 de milioane de lei pe bani europeni pentru modernizarea unui bulevard din Braila este la o zi distanta pentru a fi atribuita celui care a ocupat locul 4 si care are o oferta mai scumpa cu vreo 50% decat a primului clasat.