Gandul

GandulGandul prezinta povestea barbatului din Timisoara care a donat 50.000 euro asociatiei ce a infiintat primul departament de chirurgie cardiopediatrica din Bucuresti, la Spitalul "Marie Curie", cand a citit acum doua saptamani in arhiva ziarului cazul Soniei Conovaru, fetita care nu-si aude inima cand bate. Banii primiti de la barbatul care vrea sa ramana anonim au venit pe neasteptate.


Romania libera

Romania liberaIn Romania Libera se discuta despre meserii periculoase.

"Protejati doar de o salopeta subtire din fibra de carbon ce costa 6.000 de euro bucata, zece electricieni romani isi risca viata lucrand acrobatic pe firele de inalta tensiune prin care curg 400.000 de volti. Pentru aceasta munca, sunt platiti cu salarii cuprinse intre 800 si 1.500 de lei", scriu jurnalistii de la RL.

Curierul national

Curierul nationalSpeculatiile potrivit carora in lunile urmatoare ne-am putea confrunta cu o "relativa penurie de cereale la nivel mondial" sunt tot mai dese, arata Curierul National.

Rusia, al treilea producator mondial s-a confruntat cu cea mai grava seceta din ultimii 50 de ani si a oprit exporturile. Cotatia graului era ieri aproape dubla fata de inceputul lunii iunie, speriind tarile importatoare din Asia si Africa.

Romania va importa grau din cauza calitatii si nu a cantitatii, si o vom face la preturile de pe piata, mari sau mici.

Financiarul

FinanciarulFinanciarul vorbeste in editia de astazi despre Giovanni Francesco, se pare viitorul sot al Ioanei Basescu, care ar fi organizatorul secret al spectaco­lelor de lansare a brandului turistic. Sumele platite artistilor sunt confidentiale. Acestia au recunoscut ca au semnat contracte cu o firma apartinand lui Francesco.

Adevarul

AdevarulAdevarul realizeaza portretul unei familii lovite dur de criza: "Criza i-a lasat pe intretinatorii de familie fara slujba, iar lipsa unui salariu in casa este greu suportabila. Cum cei mai multi parinti din aceasta categorie sunt trecuti de 40 de ani ei nu pot spera ca isi vor gasi usor un alt loc de munca."

Evenimentul Zilei

Evenimentul Zilei"Bogatii lumii isi dau jumatate din avere. Ai nostri se mai gandesc", titreaza Evenimentul Zilei. Initiativa bogatilor lumii de a-si dona 50% din avere pana la moarte in scopuri caritabile nu este vazuta cu ochi buni de cei mai avuti dintre romani. EVZ a vorbit cu mai multe persoane din "Top 300 Capital", iar concluzia generala este ca, desi banii nu aduc fericirea, tot mai bine ar fi sa ramana la ei.