Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiEvenimentul Zilei: Cum isi acopera gaura de 25% "baietii destepti"

Unul dintre cei mai longevivi consilieri locali din Capitala, Danil Tulugea, fost membru de vaza al Partidului Comunist Roman (PCR), este de ani buni si angajat la stat intr-o functie de conducere, si patron.

Desi este director adjunct la Administratia Pietelor Sector 6 el si-a "aranjat" un contract de inchiriere a unui spatiu public care avea initial 10 mp, in Piata Gorjului, pentru care firma sa plateste statului… 8 euro pe luna, adica in jur de 80 de centi/mp. "Fabuloasa" suma a fost aprobata, printre altii, chiar de sotia sa, Adriana Tulugea, fosta sefa a biroului Contracte din Primaria Sectorului 6.



Curierul National

Curierul NationalCurierul National are pe prima pagina de astazi un articol despre pensiile care trag toti banii din economie.

Desi investitiile sunt considerate a fi unul dintre motoarele care sa contribuie la relansarea economica, se pare ca Guvernul taie din nou din banii alocati acestora pentru a plati pensiile si salariile.

Rectificarea bugetara va lua din fondurile alocate Educatiei, Apararii, Justitiei, Transporturilor, Agriculturii, si va suplimenta substantial fondurile Ministerului Muncii, pentru plata pensiilor, indemnizatiilor de somaj si altor alocatii, pentru "evitarea declansarii unor conflicte sociale"




Gandul

GandulGuvernul taie aproape o zecime din bugetele Educatiei si Justitiei, alocand inca 4,36 miliarde lei pentru pensii, somaj, ajutoare, scrie Gandul.

Bugetele de criza ale mai multor ministere vor fi puternic taiate la rectificare, cu procente intre 4 si 8,25 %, pentru ca Guvernul nu mai poate gasi altfel resurse pentru plata pensiilor, ajutoarelor de somaj si diverselor alocatii sociale.

Citeste in Gandul: Impartirea saraciei: Educatia si Justitia dau bani pentru pensii, somaj si ajutoare sociale


Financiarul

FinanciarulCiteste in Financiarul un articol despre firmele detinute de familiile politicienilor, ce au avut profituri de zeci de milioane de lei in 2009

De la politicienii Puterii si pana la afaceristii de renume din Opozitie toti stiu cum sa fereasca propriile companii de pier­deri. Aruncand o privire peste zecile de firme ale acestora, ne intrebam oare cand mai au timp si de problemele financiare ale tarii?




Adevarul

AdevarulCotidianul Adevarul prezinta pe prima pagina de astazi un ultimul reportaj dintr-un serial, despre revolutie, mineriade si 1000 de oameni care s-au impuscat singuri.

De ce a uitat Basescu de marile dosare?

Serialul dedicat „dosarelor ingropate" se termina astazi cu un episod special despre relatia controversata dintre Traian Basescu si procurorii girati de el insusi sa desluseasca misterele Revolutiei si secretele Mineriadei.