Adevarul

AdevarulConducerea Maternitatii Giulesti (Bucuresti) a fost suspendata ieri-seara dupa un sir de greseli grave care au dus la tragedia celor 11 bebelusi, scrie Adevarul.

Bogdan Marinescu este de 27 de ani directorul spitalului, timp in care scandalurile si acuzatiile de malpraxis au fost rar si bland sanctionate.

Curierul national

Curierul nationalComisia de Buget, Finante, Banci din Camera Deputatilor a aprobat, luni, reintroducerea impozitului pe venit de trei la suta pentru microintreprinderi, potrivit Curierul National.

Proiectul, care cuprinde si abrogarea impozitului minim, trebuie insa sa mai treaca si de Plen. Intreprinzatorii sustin ca masurile sunt ca o gura de oxigen pentru IMM-uri, care se lupta cu falimentul in fiecare zi.

Financiarul

FinanciarulFinanciarul arata cum ministrul sanatatii, Cseke Attila, paseaza responsabilitatea pentru tragedia de la Maternitatea Giulesti. Ministrul a precizat ca s-a gandit la demisie, dar ca "atat timp cat Ma­ter­­ni­tatea Giulesti nu mai este subor­do­nata Ministerului din anul 2008, ci Primariei, cred ca altcineva trebuie sa-si dea demisia".

Gandul

GandulSingura tara unde a mai existat o tragedie similara cu cea din Romania este India - unde, la 31 ianuarie 2009, au fost calcinati sau sufocati din pricina fumului cinci copii cu varste intre trei si sapte zile, arata Gandul.

La sectia pentru nou-nascuti a Spitalului Rajendra din orasul Patiala (statul Punjab, nord-vestul tarii), s-a petrecut o tragedie in conditii similare celor intamplate la maternitatea Spitalului "Panait Sarbu" din Giulesti.

Romania libera

Romania liberaRomania libera explica cum sute de someri sau lucratori necalificati, oameni fara scoala din comunele din jurul Bucurestiului s-au imbogatit din intermedierea tranzactiilor imobiliare, intre 2007 si 2008, perioada de maxima crestere economica a Romaniei dar si despre cum cele mai multe dintre aceste averi s-au topit astfel la fel de usor cum au fost facute.