Financiarul: Promisiunile lui Basescu - inca un an de criza, un nou imprumut si mai multe impozite

Financiarul: Promisiunile lui Basescu - inca un an de criza, un nou imprumut si mai multe impozite"Presedintele ne-a promis inca un an de criza, un nou imprumut si mai mult impozite", scrie Financiarul pe prima pagina, intr-un material despre cele mai recente declaratii ale lui Traian Basescu. "Temele abordate sunt aceleasi ca si in anii trecuti: reforma statului si lipsa fondurilor", subliniaza cotidianul.

Pe aceeasi pagina, citim un interviu cu Marko Walde, directorul general al Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane. "Modul guvernului de a gasi solutii este straniu", afirma oficialul.

"Patru noi institutii vor intari supravegherea financiara in UE" aflam tot aici. "De la 1 ianuarie 2011, vor fi infiintate patru noi institutii: un comitet de monitorizare a riscurilor sistemice si trei autoritati de supraveghere in domeniile asigurari si pensii, bancar si piete financiare", anunta ziarul.

Adevarul: Mihai, micul Paganini

Adevarul: Mihai, micul Paganini"La doar 9 ani, a uimit Italia cu vioara. Mihai, micul Paganini" - titreaza Adevarul pe prima pagina, intr-un articol despre un pusti din Targoviste care face primii pasi spre gloria muzicala.

Un alt subiect de prima pagina relateaza despre protestele romanilor de la Stockholm fata de accesl in Parlament al extremei drepte, la initiative unei romance de 17 ani. "O romanca ridica Suedia impotriva extremei drepte".

Tot de pe prima pagina aflam ca bancile fac negot cu revolta. "Pentru ca nu exista cerere de credite, bancile vor sa-i atraga pe clientii nemultumiti ai institutiilor concurente prin oferte avantajoase", scrie Adevarul.

Evenimentul Zilei: Saracia se termina la un iaht sau 4 vaci

Evenimentul Zilei: Saracia se termina la un iaht sau 4 vaci"Familiile cu 615 lei pe luna nu vor mai beneficia de ajutorul de incalzire nici daca au iaht, nici daca au mai mult de cinci porci" aflam de pe prima pagina din Evenimentul Zilei.

Tot aici citim si despre cat l-a costat pe Boc votul la legea pensiilor: 95 de milioane de euro.

"Ordonanta comisioanelor bancare se intoarce impotriva tuturor" afirma jurnalistii de la EvZ, care sustin ca bancile si clientii lor vor pierde bani in urma implementarii OUG 50/2010, care a dat peste cap intregul sistem bancar.

Romania libera: 40 de farfurii cu mancare, spaga pentru seful Parchetului

Romania libera: 40 de farfurii cu mancare, spaga pentru seful Parchetului"Dinu Gilca, ex-procuror-sef al Galatiului, este acuzat de procurorii DNA ca a primit 40 de portii de mancare pentru a-i ajuta pe un om de afaceri sa obtina un teren in conditii avantajoase" scrie pe prima pagina Romania libera.

Un alt subiect de prima pagina aduce in atentia cititorilor un reportaj facut de jurnalistii de la Romania libera despre orfelinate. "Romania, din nou cu orfelinatele pline. S-a dublat numarul copiilor care cer ajutorul statului".

"Traian Basescu" vrea armistitiu? - se intreaba jurnalistii de la Romania libera, intr-un articol despre discursul presedintelui din Parlament, in care acesta a pledat pentru reforma si austeritate, fara sa mai insiste pe cifrele concedierilor.

Gandul: Basescu anunta un nou acord cu FMI: 5,7 mld. euro doar pentru gaura din buget

Gandul: Basescu anunta un nou acord cu FMI: 5,7 mld. euro doar pentru gaura din bugetCotidianul Gandul scrie despre anuntul facut de presedintele Basescu in Parlament: un nou acord cu FMI. 5,7 mld. euro doar pentru gaura din buget.

Tot de pe prima pagina aflam ca benzina din Romania este mai scumpa decat cea din Germania. "Desi carburantii produsi pe plan local ies de pe portile rafinariilor cu un pret mai mare decat in Franta, Germania ori Austria, principalii producatori continua sa anunte scumpiri la pompa".

"Unul din cinci romani se trateaza in clinicile private" afirma jurnalistii de la Gandul, intr-un material despre profiturile privatilor din sanatate in plina criza economica.