Radu Florescu: 8-9 mil. euro

Radu Florescu: 8-9 mil. euroRadu Florescu, fondatorul Saatchi&Saatchi Romania, detine o avere de 8-9 milioane euro, care il claseaza pe locul 469 in topul Forbes al celor mai bogati romani. Publicitarul, tatal a trei baieti, spune ca de cand a venit criza si si-a restructurat businessul are un stil de viata sanatos, care “respecta valorile familiei”.

Teddy Dumitrescu: 9-10 mil. euro

Teddy Dumitrescu: 9-10 mil. euroFondatorul Publicis Romania este un “new entry” in topul Forbes, unde a intrat direct pe locul 439, cu o avere estimata la 9-10 milioane euro. Grupul Publicis a cumulat anul trecut afaceri de 32 milioane euro, fata de aproximativ 50 milioane euro, in 2008.

Bogdan Enoiu: 13-14 mil. euro

Bogdan Enoiu: 13-14 mil. euroLui Bogdan Enoiu, director general al grupului McCann Romania, Forbes i-a estimat averea la 13-14 milioane euro, situandu-l pe locul 363. Estimarea porneste de la afacerile lui Enoiu in trei domenii: publicitate, imobiliare si tenis.

Veronica Savanciuc: 15-16 mil. euro

Veronica Savanciuc: 15-16 mil. euroSefa grupului Lowe, Veronica Savanciuc, are o avere de 15-16 milioane euro si se afla pe locul 319 in topul milionarilor. In prezent, Savanciuc detine cate 30% din actiunile agentiilor Lowe&Partners si Initiative Media.

Ioana si Stefan Iordache: 16-17 mil. euro

Ioana si Stefan Iordache: 16-17 mil. euroFratii Iordache, fondatorii grupului Leo Burnett in Romania, au o avere de 16-17 milioane euro, care ii situeaza pe locul 305 in topul celor mai bogati romani. Grupul Leo Burnett a avut anul trecut o cifra de afaceri de 62 milioane euro, comparabila cu cea din 2008.

Adrian Draghici: 18 mil. euro

Adrian Draghici: 18 mil. euroPublicitatea in Romania incepe cu Adrian Draghici, sustine catalogul Forbes. Fondatorul firmei de publicitate outdoor Euromedia, vanduta mai apoi catre reteaua internationala Epamedia, are o avere de circa 18 milioane euro si se afla pe locul 276 in topul milionarilor.

Un alt business fondat si vandut de Adrian Draghici este Romanian Publishing Group, devenit ulterior Edipresse AS Romania.

Mihaela Nicola si Zoltan Szigeti: 28-30 mil. euro

Mihaela Nicola si Zoltan Szigeti: 28-30 mil. euroThe Group, holdingul de comunicare detinut de Zoltan Szigeti si Mihaela Nicola, a avut anul trecut rulaje de 81,1 milioane euro. Averea celor doi este estimata de Forbes la 28-30 milioane euro, ceea ce ii claseaza pe pozitia 185 in topul milionarilor.

Ei sunt, de altfel, cei mai bogati romani ale caror venituri provin preponderent din publicitate.

Cristian Burci: 300 mil. euro

Cristian Burci: 300 mil. euroChiar daca averea lui Cristian Burci este generata mai ales de productia de vagoane si material rulant (detine, prin International Railway System, aproape 3% din productia mondiala de vagoane), numele lui Burci este legat de inceputul publicitatii romanesti. Fondatorul primei agentii de publicitate postcomuniste, Burci mai detine in prezent 6,5% din Graffiti BBDO.

Averea sa, estimata la 300 milioane euro, il plaseaza pe locul 15 in topul celor mai bogati romani.