Adevarul

AdevarulRadu Oprea a obtinut o bursa guvernamentala la o universitate din SUA, apoi a primit o slujba in Romania, dar a fost dat afara din motive de criza. Timp de patru ani, Guvernul Romaniei a investit 6 milioane de euro pentru scolirea tinerilor in strainatate, apoi nu i-a mai angajat sau le-a dat posturi sub pregatirea lor, scrie Adevarul, intr-un material despre cum isi trateaza Romania viitorul.

Radu fusese admis la patru universitati, dar a ales-o pe cea din L.A., pentru ca acolo putea studia politici publice, ceea ce isi dorea sa faca. De cand s-a intors din America, Radu s-a reangajat la Autoritatea de Tineret, unde lucrase si inainte de bursa. Potrivit contractului, Radu trebuia sa lucreze pe o functie de conducere. Numai ca, spune el, „functiile de conducere se dau pe criterii politice pana la cel mai mic post de director adjunct. Iar pe functii pe executie nu se merita sa stai. De la inceputul anului am lucrat efectiv 18 ore pentru stat"

Gandul

GandulIn cazul in care Parlamentul va aduce modificari ordonantei privind contractele de credit, milioane de romani vor fi nevoiti sa semneze alte acte aditionale la cele abia parafate, titreaza cotidianul Gandul.

Romanii cu credite ar putea fi pusi din nou pe drumuri pentru a semna la sediul bancilor acte aditionale la actele aditionale abia semnate, in cazul in care parlamentarii vor aduce modificari la ordonanta 50/2010 privind contractele de credit. Pe de alta parte, bancile ar fi puse la cheltuiala pentru a modifica softurile pe care abia le-au introdus.

Curierul National

Curierul NationalPe prima pagina, Curierul National se intreaba cand vom avea o lege a parteneriatului public-privat?

Borbely zice ca intr-o luna va fi aprobata legea, in timp ce patronatele sustin ca ea trebuia data de acum 2 ani.

Pirvu: Proiectul va fi o parghie importanta pentru relansarea economica daca va arata exact cum si ce se va face pentru intreprinzatori.

Plosceanu: Este important ca legea sa nu mai functioneze tot pe principiul gradului de rudenie.


Financiarul

FinanciarulPosta moare, dar plateste contributia la Sanatate in bugetul firmelor PDL, scrie Financiarul pe prima pagina.

Bilantul anilor precedenti si previ­ziunile pentru anii viitori arata cum CN Posta Romana SA este nevoita sa se imprumute masiv pentru a ramane pe piata odata cu liberalizarea serviciilor in anul 2013. Un fleac! 113 milioane de euro ar vrea sa imprumute Posta pentru investitii! Asta ar fi strategia, pentru ca in practica banii sunt drenati prin diferite servicii catre societatile care au cotizat la campania partidului de guvernamant.

Romania Libera

Romania LiberaDeplasarea „spontana" la Palatul Cotroceni a politistilor protestatari, din data de 24 septembrie, a fost pregatita cu cel putin doua zile inainte, potrivit declaratiilor unor participanti. Pentru a-si radicaliza actiunile, sindicalistii ar fi apelat la sprijinul unor organizatii de revolutionari, scrie Romania Libera.

Dorin Maior, Puiu Fesan, Vasile Pestreanu, Nicolae Costache George Costin si alti lideri ai unor asociatii de revolutionari s-au intalnit miercurea trecuta la sediul Federalei Revolutionarilor, condusa de Bebe Ivanovici, pentru a pune la cale actiuni radicale in timpul protestelor sindicalistilor. Intalnirea a fost stabilita exact in ziua in care erau organizate protestele sindicatelor din cadrul CNSRL Fratia, organizatie apropiata de PSD