Financiarul

FinanciarulTabloul dezastrului, titreaza Financiarul pe prima pagina. Inflatia se duce spre doua cifre, iar deficitul comercial se adanceste.

In luna septembrie, alimentele au inregistrat cele mai mari scumpiri, de 0,82% Profesorul Constantin Ciutacu avertizeaza ca, la finele lui 2010, rata reala ar putea depasi 10%. Pe de alta parte, ponderea importurilor de produse agroalimentare a scazut odata cu consumul.

Rata anuala a inflatiei din luna septembrie, de 7,77%, a crescut in conformitate cu asteptarile pietei, care indicau niveluri cuprinse intre 7,3%-7,9%.



Romania Libera

Romania LiberaIn timp ce in Romania Mare demnitarii UDMR trec, in cel mai bun caz, drept „bozgori", Vadim Tudor i-a sunat de mai multe ori pe ministrul UDMR, Zsolt Nagy, dar si pe Vasile Blaga, pentru a-i introduce postul Cosmos TV in grilele Astral si RCS, scrie Romania Libera pe prima pagina.

Surprinzator sau nu, ambii demnitari, ale caror partide se afla de ani buni in conflict deschis cu CV Tudor, au fost cat se poate de amabili cu cel care i-a facut de nenumarate ori albie de porci in revista "Romania Mare".

Adevarul

AdevarulCodul muncii vireaza la dreapta.

Legislatia muncii din Romania este pe cale de a se inclina in favoarea angajatorilor, la cererea FMI si la presiunile companiilor multinationale, noteaza cotidianul Adevarul pe prima pagina.

Salariatii ar putea opta pentru 10-12 ore de munca pe zi, iar concedierile se vor face mai usor, daca la modificarea Codului Muncii autoritatile vor fi mai mult de partea patronilor, decat a sindicatelor.

Curierul National

Curierul NationalCurierul National explica pe prima pagina de ce romanii au nevoie de o pensie privata.

Perspectiva demografica pentru anii 2050-2060 arata o triplare a ratei de dependenta demografica de pana la circa 65%. Rata de inlocuire pensie/salariu se va reduce cu circa 25% in 50 de ani, iar in cativa ani se va ajunge ca un pensionar sa fie sustinut 0,5 angajati.

Specialistii estimeaza ca tinerii de astazi, ar putea iesi cu o pensie de stat de 10% din ultimul salariu, fiind astfel nevoie si de o pensie privata.

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiAgentul sef principal Mihai Sarbu este sef de post in comuna doljeana Talpas si se numara, spun superiorii sai, printre politistii care la sfarsitul lunii septembrie au plecat cu arma din dotare la mitingul de protest din Capitala, scrie Evenimentul Zilei pe prima pagina.

"Sunt politist de 27 de ani si vechimea nu-mi permite sa fac o asemenea gafa. Pai, ce, eram nebun sa-l impusc pe Basescu? Vor sa sparga oalele in capul nostru", se apara politistul.