Romania Libera: "Reteaua CSM, gata de un nou mandat"

Romania Libera: "Reteaua CSM, gata de un nou mandat"Consiliul Superior al Magistraturii a adoptat in ultima jumatate de an mai multe hotarari care incalca legea si conserva prezenta unora dintre membrii sai in viitoarea componenta a acestui organism, scrie pe prima pagina cotianul Romania Libera in cadrul articolului "Reteaua CSM, gata de un nou mandat".

Dupa cum se stie, CSM a fost criticat in toti anii in rapoartele de tara ale UE, in principal pentru ca i-a protejat pe magistratii suspectati de coruptie sau acuzati de incompetenta. De asemenea, CSM fost acuzat ca a facut promovari in functii de conducere sau la Inalta Curte de Casatie si Justitie pe criterii clientelare.

Adevarul: "Un invingator in scaun cu rotile"

Adevarul: "Un invingator in scaun cu rotile"Adevarul ne impartaseste povestea unui invingator in scaun cu rotile. Iulian Craciun, 32 de ani, este tintuit intr-un carut, dar da statului, prin firma sa, de cinci ori mai multi bani pe taxe si impozite decat primeste ca asistat social. Tanarul cu severe probleme locomotorii si-a facut propria firma de IT si lucreaza in prezent pentru o companie de „vanatori de capete“.

De asemenea, aflam ca disperarea saraciei a facut-o campioana mondiala pe Ana Porgras. Campioana mondiala la barna Ana Porgras are o familie destramata si a fost crescuta mai mult de tehnicienii de la Galati. Ana Porgras a reusit la 17 ani neimpliniti sa aduca gimnasticii romanesti primul aur mondial dupa noua ani de seceta.



Gandul: "De ce nu poate statul sa va ceara acum taxa de autostrada"

Gandul: "De ce nu poate statul sa va ceara acum taxa de autostrada"Cotidianul Gandul explica pe prima pagina de ce nu poate statul sa va ceara acum taxa de autostrada. Intretinerea celor doua autostrazi din Romania, Bucuresti-Pitesti si Bucuresti-Cernavoda, a fost deja atribuita unor consortii iar contractele expira in 2012. Pana la acea data statul nu poate impune o taxa de autostrada pe A1 si A2.

Taxa pentru mersul pe una dintre cele doua autostrazi ale Romaniei, de 3-4 euro pe 100 de kilometri, pe care Ministerul Transporturilor ar vrea sa o introduca in paralel cu rovinieta, nu poate fi ceruta soferilor decat peste doi ani.

De asemenea, tot din Gandul aflam cat trebuie sa pui deoparte lunar ca sa iti trimiti copilul la facultate in Romania. Reprezentantii companiilor de asigurari ii sfatuiesc pe cei interesati sa incheie o asigurare inca din primii ani ai copilului. La majorat, copilul poate beneficia de o suma de circa 31.000 lei, daca parintii vor pune deoparte 150 de lei lunar.


Financiarul: "Caile Ferate Romane, cu datorii de 835 mil. lei, sunt la un pas de faliment"

Financiarul: "Caile Ferate Romane, cu datorii de 835 mil. lei, sunt la un pas de faliment"Cu datorii de 835 mil. lei, caile Ferate Romane sunt la un pas de faliment, scrie astazi Financiarul pe prima pagina.

SNTFC CFR Calatori, sub actuala condu­cere, se afla in pragul insolventei, dupa ce compania de stat a ajuns sa nu mai poata plati datoriile furnizorilor de vagoane si creditele accesate. Urmeaza vanzarea CFR „pe bucati“?