Curierul National

Curierul NationalOficialii FMI sunt ingrijorati in privinta aplicarii directivei Comisiei Europene privind creditele populatiei si la contractele aflate in derulare, intrucat ar putea duce la aparitia unor "efecte negative pentru Romania", si au cerut reprezentantilor ANPC sa gaseasca o solutie, scrie Curierul National pe prima pagina.

Reprezentantul Fondului considera ca trebuie imbunatatita protectia consumatorului in Romania, in special in domeniul financiar.

Romania Libera

Romania LiberaRomania Libera scrie, pe prima pagina, despre cele trei metode prin care "baietii destepti" obtin profituri de pe urma Hidroelectrica. Concret, Hidroelectrica vinde un MW/h cu o medie de 31 de euro, desi pretul reglementat este de 44 de euro. Pretul de pe bursa OPCOM se apropie de aceasta valoare, iar in cazul termenelor de livrare scurte il depaseste substantial. Hidroe-lectrica si-a propus anul acesta sa incaseze 660 de milioane de euro si sa aiba un profit de 15 milioane de euro.


Adevarul

AdevarulMitingul anuntat azi a afectat centrul Bucurestiului inca de aseara, intrucat autoritatile au interzis deja parcarea masinilor in aria de protest. Pelerinajul credinciosilor la Mitropolie a aglomerat zona de mai bine de patru zile. Astazi, de la ora 7.00 pana la ora 23.00, circulatia rutiera este restrictionata complet pe mai multe artere din Piata Victoriei si Piata Constitutiei, scrie Adevarul.

Gandul

GandulSi Gandul abordeaza pe prima pagina tot subiectul mitingului de astazi. Potrivit cotidianului, peste 80.000 de oameni sunt asteptati sa participe astazi, in Bucuresti, la cele mai ample proteste sindicale de strada din ultimii ani, organizate de principalele confederatii in ziua in care parlamentarii dezbat si voteaza motiunea de cenzura menita sa darame Guvernul Boc. Din intreaga tara, profesorii, cadrele medicale, politistii, chiar si pensionarii au pornit de la primele ore ale diminetii, sau chiar de aseara, catre Capitala, in multe orase importante acestia fiind supravegheati indeaproape de agentii Autoritatii Rutiere Romane.

Financiarul

FinanciarulSeful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca aplicarea OUG 50 si la contractele aflate in derulare implica riscuri pentru economie si efecte negati­ve pentru Romania. Totodata, a afirmat ca presedintele ANPC a inteles situatia si, ca atare, se asteapta ca aceasta sa gaseasca o solutie, noteaza Financiarul. Din declara­tiile ulterioare ale sefului Protectiei Consu­ma­torilor rezulta insa ca nu va renunta la retroactivitate.