Romania libera

Romania liberaRomania libera: Hayssam, miza tratatului Romania-Siria

Omar Hayssam, condamnat la 20 de ani de inchisoare in dosarul jurnalistilor romani rapiti la Bagdad, va fi adus in tara noastra in baza unui tratat de transfer de persoane cu condamnari privative de libertate, semnat 
de ministrii de Justitie din Romania si Siria.

Tratatul dintre cele doua tari era necesar deoarece actuala legislatie judiciara din Siria nu permitea extradarea in forma solicitata de partea romana, ci doar „transferul" unui sirian in tara in care a fost condamnat la inchisoare, sustin surse judiciare.

Curierul national

Curierul nationalCurierul national: Cum iti refinantezi creditul?

Refinantarea creditelor de nevoi personale, a creditelor ipotecare sau a creditelor imobiliare nu a fost niciodata atat de simpla. Ideea de a face un nou imprumut, cat si actele necesare, costurile aferente si timpul de asteptare pentru aprobarea dosarului au determinat clientul sa renunte de multe ori pentru a-si face o consolidare a creditului.

Potrivit Kiwi Finance, doar 33% din cei care doresc sa isi refinanteze un credit ipotecar reusesc.


Gandul

GandulGandul: Boagiu: O sa merg acasa pe autostrada. Cati kilometri promite Ministrul Transporturilor

Dupa doisprezece ani de lucrari intrerupte si de termene amanate, autoritatile anunta ca vor finaliza, la anul, Autostrada Soarelui (A2), ce va lega Bucurestiul de Constanta.

"Pana la sfarsitul anului 2011 vom pu-tea merge cu totii de la Bucuresti la Constanta pe autostrada. Nu vom mai accepta nici o intarziere si am somat firmele sa-si faca treaba. Anul viitor in decembrie voi putea merge si eu acasa pe autostrada", a declarat, pentru gandul, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Termenul il amana pe cel al fostului detinator al portofoliului de la Transporturi, Radu Berceanu.