Financiarul

FinanciarulLa inceputul anului, autoritatile mizau pe colectarea a 1,27 mld. lei, acum s-ar multumi si cu 320 mil. lei. In 2009, sistemul bancar la nivel agregat a inregistrat un profit de numai 815 mil. lei, dupa ce in 2008 rezultatul net se plasase la 4,68 miliarde lei, scrie Financiarul pe prima sa pagina.

Impactul fiscal al OUG 50, care a erodat veniturile bancilor si, implicit, profiturile acestora, nu s-a lasat mult asteptat. In plus, cresterea neperformantei, din cauza unui mediu economic afectat de lipsa masurilor reale de sustinere din partea autoritatilor, a dus la o noua revizuire in scadere a veniturilor din impozitul pe castig al bancilor. Daca in bugetul initial se miza pe 1,27 mld. lei, estimarile s-au redus acum de aproape patru ori.

Romania Libera

Romania LiberaRomania Libera titraza ca dosarul in care miliardarul Catalin Chelu a fost arestat pentru incercarea de mituire a chestorului Dan Fatuloiu arata care sunt metodele folosite de afaceristii suspectati de infractiuni economico-financiare pentru a-i corupe pe cei care coordoneaza anchetele.

Cea mai sigura cale presupune descoperirea slabiciunilor unui membru al familiei celui care trebuie mituit. In acest caz „slabiciunea" a fost Alexandru Fatuloiu, fiul chestorului, cunoscut pentru faptul ca „i-ar placea banii".

Curierul National

Curierul NationalComertul si industria prelucratoare cumuleaza peste jumatate din imprumuturile cu intarzieri la plata de peste 90 zile, urmatoarele sectoare cu credite neperformante fiind constructiile si serviciile, potrivit unei prezentari a consilierului guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, informeaza Curierul National pe prima pagina.

Pe sectoare, cele mai mari ponderi ale creditelor neperformante in total imprumuturi in obligatii restante erau, in luna septembrie, in comert (29,6%), industria prelucratoare (23,55%), constructii (14,43%), servicii (13,95%) si imobiliare (12,92%).

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiCazul in care sunt implicati Fatuloiu si afaceristul Catalin Chelu se ramifica intr-o serie de afaceri dubioase, scrie Evenimentul Zilei.

Dosarul intocmit de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in cazul mitei de la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) se ingroasa pe masura ce protagonistii - afaceristul Catalin Chelu si chestorul Dan Valentin Fatuloiu - vin cu declaratii. Din primele informatii provenite de la anchetatori reiese ca afaceristul galatean a declarat ca ar avea probe care sa-i "infunde" pe secretarul de stat si pe fiul acestuia, Alexandru Fatuloiu.