Financiarul

FinanciarulFinanciarul titreaza pe prima sa pagina ca eliminarea impozitului minim da­to­rat statului de catre firme, la 1 oc­tom­brie anul trecut, a condus la o pre­miera absoluta din punct de vedere contabil, 2010 fiind im­partit in doi ani fiscali. Contabilii spun insa ca intampina greutati mari in calculul impozitului pe profit, intrucat normele Ministerului de Finante sunt inca neclare.

Firmele vor fi nevoite in 2011 sa de­puna doua declaratii legate de impozitul datorat statului, cu doua termene sca­dente, 25 februarie, respectiv 25 aprilie.

Curierul National

Curierul NationalRecenta scumpire a carburantilor, fata de care soferii obisnuiti au protestat cumparand combustibil de cativa bani, a starnit ieri ample reactii si din partea transportatorilor, titreaza pe prima pagina Curierul National.

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiEvenimentul Zilei publica pe prima pagina un reportaj realizat in mai multe orase din Romania despre impactul pe care pretul ridicat al carburantilor il are asupra populatiei de rand si a micilor societati.

Romania Libera

Romania LiberaNoua constructie politica PNL-PC si incercarea de unificare a opozitiei au redeschis o discutie mai veche in Romania privind apartenenta partidelor la doctrine si ideologii politice, scrie Romania Libera.

Cine e de stanga ? Cine e de dreapta ? La mai bine de doua decenii de la Revolutie aceleasi intrebari macina cu regularitate clasa politica, fiecare partid revendicandu-si o zona doctrinara cu sau fara justificare si doar atat timp cat le serveste electoral. Exista de fapt ideologii in Romania? Daca da, ele sunt doar pe hartie.