Financiarul

FinanciarulSeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, este nemul­tumit de modul in care s-au reflectat in bu­getul de stat incasarile din TVA, dupa ce aceasta a fost marita la 24%, cauza princi­pala fiind capacitatea de ad­mi­nis­trare redusa a guvernului, au declarat reprezentantii UGIR-1903. Totodata, oficialii confe­de­ra­tiei patro­nale au mai precizat pentru „Financiarul” ca FMI va propune Executivului ca marii contri­bu­abili sa fie mai atent controlati, iar legislatia bancara sa fie modificata, astfel incat statul sa aiba un acces mai facil la conturile bancare ale evazionistilor, scrie cotidianul Financiarul.

Curierul National

Curierul NationalCotidianul Curierul National titreaza: Taierea pensiilor, un sport mondial.

Cresterea varstei de pensionare, extinderea ariei de percepere a contributiei lunare asupra unor domenii care nu erau luate in calcul pana acum si reducerea indemnizatiei pe care o primesc fostii salariati sau, eventual, recalcularea acestor cuantumuri, nu sunt masuri impuse de criza financiara, ci de nesustenabilitatea sistemului de pensii.

Evenimentul zilei

Evenimentul zileiUltrajul, fapta de care este acuzat Corneliu Vadim Tudor in urma evacuarii cu scandal de la sediul PRM, a trimis la puscarie 80 de romani. 62 sunt acolo pentru ca s-au certat cu politisti. Evenimentul Zilei prezinta povestea a doi dintre ei.

Adevarul

AdevarulVladimir Plahotniuc, prim-viceprese¬¬dintele Parlamentului Republicii Moldova si unul dintre cei mai bogati oameni din statul vecin, apare in documentele oficiale ale Romaniei cu o alta identitate, Vlad Ulinici. Inaltul demnitar moldovean, Vladimir Plahotniuc, si-a schimbat de doua ori identitatea in Romania, si a candidat la parlamentarele din noiembrie 2010, din Moldova, cu vechiul sau nume, informeaza cotidianul Adevarul.

Romania libera

Romania liberaDecizia de neconstitutionalitate a validarii alegerilor pentru Consiliul Superior al Magistraturii bulverseaza Justitia. Daca se organizeaza noi alegeri, timp de cel putin sase luni nu se mai pot face pensionari, detasari sau transferuri la instante, nu se mai pot infiinta noi instante, nu se pot face inspectii judiciare, nu se pot da avize de cercetare penala, sechestru si arestare preventiva pentru judecatori si procurorii suspectati de coruptie, informeaza Romania Libera.