Gandul

GandulGandul publica pe prima pagina povestea celor sase romani si a robotului Grivei care au uimit NASA. Dupa NASA si ESA a venit randul Agentiei Spatiale Romane sa simuleze o expeditie pe Marte. Izolata in desertul din Platoul Colorado, echipa romaneasca a trait doua saptamani ca si cum s-ar fi aflat pe Planeta Rosie

Au facut dus o data la trei zile pentru ca apa e pretioasa, au mancat prafuri si hrana deshidratata, au purtat costume de astronaut si au facut cercetari ca sa afle daca exista cumva noi forme de viata.

Evenimentul zilei

Evenimentul zileiSindicalistii se toarna intre ei la Parchet, titreaza Evenimentul zilei pe prima pagina. In ultimele luni, lideri sindicali din politie si vama s-au acuzat reciproc nu doar de coruptie, ci si ca ar fi furat contributiile celor pe care-i reprezinta. Iar o parte dintre aceste acuzatii s-au transformat in dosare penale ce-i vizeaza pe toti cei care s-au incumetat sa treaca pragul Parchetelor pentru a-si „anihila” adversarii in lupta sindicala.

Romania libera

Romania liberaRomania libera publica pe prima pagina “imagini socante” de pe santierul autostrazii Cernavoda-Constanta. Fara niscaiva vraji facute de Ministerul Transporturilor, Autostrada Soarelui nu va fi gata in 2011, dupa cum spune ministrul de resort, Anca Boagiu. Respectarea termenului strans ar necesita sute de muncitori si utilaje care sa lucreze zilnic. La fata locului se vede altceva.

Financiarul

FinanciarulFinanciarul deschide editia de astazi cu o stire despre creditarea IMM-urilor. BCR si Raiffeisen Bank au disponibile 315 milioane de euro pentru astfel de credite. Sefii celor doua banci au anuntat ca dobanzile la credite prin programul JEREMIE vor scadea cu pana la doua puncte procentuale fata de cele standard. Imprumuturile vor fi disponibile pentru clienti incepand din martie.

Adevarul

AdevarulAdevarul dedica prima pagina subiectului etnobotanicelor. Sub titlul “Etno-baronul adduce otrava din China”, ziarul scrie despre Alin Rotaru, un galatean de 28 de ani care foloseste firme-fantoma pentru a aduce etnobotanicele in Romania.