10. Eduardo Masferrer 30 de ani

Directorul executiv al bancii Hamilton Bank, Eduardo Masferrer, a primit 30 de ani de inchisoare in 2006 pentru o frauda de 22 milioane dolari.

In perioada 1998-1999, Masferrer si complicii sai au modificat in mod fraudulos rapoartele despre rezultatele operationale si financiare ale bancii Hamilton pacalind investitorii si au eludat reglementarile pietei de capital.

9. Carmen J. Palmieri 30 de ani

Carmen Palmieri a fost condamnata la 30 de ani de inchisoare pentru pacalirea investitorilor in varsta si pentru furt de grad inalt. Banii primiti de la victime au fost investiti in masini si bunuri de lux si proprietati de valoare.

In 2004, Palmieri a fost condamnata pentru pacalirea a 191 de batrani cu boli terminala sa cumpere polite de asigurare de viata inexistente.

8. Chalana McFarland 30 ani

Avocatul de imobiliare Chalana McFarland a primit o sentinta de 30 de ani pentru creare unui circuit de frauda ipotecara prin care profita de pe urma bancilor si creditelor ipotecari din imprejurimile Atlanta, Georgia.

McFarland, denumita “regina fraudelor ipotecare” si anturajul sau au falsificat date de identificare si au folosit nume false pentru a achizitiona case, care erau vandute imediat la preturi crescute artificial.

7. Daniel Strader 45 ani

Daniel David Strader, in varsta de 37 de ani, a fost condamnat pentru 238 de capete de acuzare in 1995. Este posibil ca Strader sa indeplineasca cel putin jumatate din sentinta sa.

El a pacalit 57 de persoane sa investeasca 2,3 milioane dolari in proprietati care nu existau.

6. Frederick Brandau 55 ani

Frederick Brandau a fost condamnat in 2000 la 55 de ani pentru inselarea a 4.000 de persoane cu 117 milioane dolari. Victimele sale au investit intr-o schema Ponzi ce includea polite de asigurari de viata detinute de catre persoane cu boli terminale.

Brandau a investit banii primiti in masini de lux, elicoptere si bijuterii.

5. Will Hoover 100 ani

Will Hoover, consultant financiar din Denver, Colorado, a primit in iunie 2004 la sentinta de inchisoare pentru 44 de sentinte de frauda cu actiuni, santaj si furt.

Judecatoria din Denver a afirmat ca deoarece este prima abatere, nu i-a aplicat intreaga sentinta de 600 de ani, ci l-a condamnat la 100 de ani. Hoover a prejudiciat 25 de persoane cu 15,4 milioane dolari.

4. Bernard Madoff 150 ani

Finantistul a pus la punct o schema Ponzi, un vehicul ilegal de investitii care aduce castiguri investitorilor mai vechi cu bani de la noii investitori si care depinde de o serie constanta de noi investitii.

Paguba produsa diferitelor banci, fonduri de investitii sau de pensii, dar si unor investitori mai mici a ajuns la 65 miliarde dolari, cea mai mare frauda din istoria Wall Street.

Fost presedinte al Consiliului de Administratie al Nasdaq, Bernard Madoff a pledat vinovat in luna martie pentru 11 capete de acuzare, printre care frauda, spalare de bani si furt.

3. Norman Schmidt 330 ani

Norman Schmidt avea 72 de ani cand a fost comandat in aprilie 2008 la o sentinta de 330 ani. Schmidt a fost implicat intr-o schema frauduloasa de investitii in valoare de 56 milioane dolari.

Schmidt a pacalit sute de investitorii sa-I ofere zeci de milioane de dolari promitandu-le profituri atractive intr-o schema piramidala de investitii clasica.

Schmidt nu a investit banii si si i-a insusit prin trecerea capitalului sub forma de cheltuieli personale si pentru a achizitiona masini de curse si istoricul hotel Redstone Castle din Aspen, Colorado.

A fost gasit vinovat de frauda si spalare de bani in 2007, dupa un proces ce a durat 8 saptamani.

2. Keith Pound 740 ani

Keith Pound, broker imobiliar din Illinois, a fost co-parat cu Weiss privind frauda si colapsul National Heritage Life Insurance si a primit o sentinta de 740 de ani.

El a fost acuzat de santaj, frauda, spalare de bani si transportare de proprietate privata.

Pound trebuia sa restituie reclamantilor 139 milioane de dolari, impreuna cu alte 12 persoane in acest caz, dar a merit in penintenciar.

1. Shalom Weiss 845 ani

Shalom Weiss, om de afaceri si consultant american, a fost condamnat in 15 februarie 2000, in absenta, la sentinte consecutive ce au insumat 845 de ani pentru cauze legate de colapsul companiei de asigurari National Heritage Life Insurance.

Weiss a inselat mii de pensionari din Florida cu 450 milioane dolari si a fost condamnat pentru 78 de capete de acuzate printre care se afla santaj, frauda, spalare de bani.

In 18 octombrie 1999, dupa un proces de noua luni, Weiss nu a fost prezent la deliberarea juriului si a fost declarat un fugar. Dupa ce a trait in Brazilia, a fugit in Austria si a fost extradat in toamna anului 2000.

Cand a fost extradat de catre statul austriac, i s-a promis dreptul al un apel, care ulterior i-a fost anulat. Weiss nu a ajuns inca sa-si execute sentinta deoarece dreptul acestuia de a face apel se afla pe rol din ianuarie 2007.