Locul 10: Allianz Tiriac Asigurari

Locul 10: Allianz Tiriac AsigurariPe locul 10 se afla liderul segmentului de asigurari generale, Allianz Tiriac Asigurari. Suma asigurata este de 10.218 euro pentru modelul de automobile luat in considerare in stabilirea ierarhiei. Riscurile asigurate sunt avariile si furtul in Romania, dar si vandalismul. Asadar, pretul asigurarii este de 759 de euro, platibil in patru rate anuale.

Iar daca asiguratul plateste prima intr-o singura transa va primi un discount de pana la 710 euro pe an.

La Allianz fransiza este de 120 de euro pentru fiecare eveniment.

In Romania, 75% dintre posesorii de autovehicule incheie din proprie initiativa o polita de asigurare casco, potrivit unui studiu Mednet Marketing Research Center.

Clasificarea a fost realizata in functie de pretul asigurarii platit in patru rate. Amintim ca aplicarea fransizei poate modifica tariful asigurarii. Suma asigurata difera pentru ca fiecare asigurator foloseste sisteme diferite de stabilire a valorii de piata a autoturismului.

Locul 9: Astra

Locul 9: AstraLa Astra Asigurari, polita casco pentru un Volkswagen Polo este de 741 de euro in patru rate, ceea ce situeaza compania pe locul noua. Suma asigurata este de 8.739 euro pentru riscuri precum avarii si furt in Romania si UE.

Daca asigurarea este achitata intr-o singura rata, pretul acesteia va fi de 667 euro pe an.

Sistemul de fransize presupune suma de 100 de euro pentru primul eveniment: 3% din suma asigurata la al doilea eveniment, in cazul celui de-al doilea eveniment, si 5% de la al treilea eveniment in cazul daunelor partiale. In cazul daunelor totale (pentru furtul autoturismului) fransiza este de 20% din suma asigurata.

Locul 8: Groupama

Locul 8: GroupamaLocul 8 este ocupat de francezii de la Groupama.

Astfel, polita casco oferita de Groupama are un pret de 709 euro pe an in patru rate. Suma asigurata este de 9.079 euro, iar riscurile acoperite sunt avariile si furtul in Romania, precum si vandalismul.

In cazul fransizelor, acestea sunt de 100 de euro pentru fiecare risc produs in cazul daunelor partiale si 20% din suma asigurata pentru daune totale.

Intr-o singura rata anuala clientul va plati 674 euro.

Groupama Asigurari este o companie nascuta din fuziunea Asiban si BT Asigurari Transilvania si a integrarii structurii de vanzari a OTP Garancia avand peste 300 de agentii si puncte de lucru.

Locul 7: BCR Asigurari

Locul 7: BCR AsigurariBCR Asigurari ocupa locul 7 in clasament, cu o polita casco pentru care asiguratul plateste 581 de euro pe an in patru rate. Suma asigurata este de 9.079 euro pe an. Riscurile acoperite de asigurator sunt avariile si furtul in Romania, dar si avariile si vandalismul in Uniunea Europeana.

Fransiza este de 100 de euro per eveniment pentru daune partiale si 20% din suma asigurata pentru daune totale.

Pretul asigurarii scade la 554 euro pe an daca este achitat printr-o prima unica.


Locul 6: CertAsig

Locul 6: CertAsigPe locul sase se situeaza societatea CertAsig. Compania are un pret de 563 de euro pentru o polita casco platita in patru rate, cu o suma asigurata de 9.079 de euro. Riscurile acoperite de CertAsig sunt cele de vandalism, avarii si furt in Romania.

Fransiza pentru daune partiale este de 100 de euro pe eveniment si de 20% din suma totala pentru daune totale.

Pretul achitat printr-o prima anuala unica este de 535 euro pe an.

Locul 5: Omniasig

Locul 5: OmniasigPe locul 5 se afla unul din liderii sectorului asigurarilor generale, Omniasig, companie membra a Vienna Insurance Grup (VIG).

Astfel, la Omniasig se plateste pentru un Volkswagen Polo un tarif de 560 de euro pe an, in patru rate pentru o polita casco, care acopera riscurile de avarii si frut in Romania. Daca este platita integral intr-o prima unica, clientul va achita numai 535 euro pe an. Suma asigurata este de 7.717 euro.

Fransiza este de 100 de euro pe eveniment si 25% din suma asigurata este pentru dauna totala.

Omniasig activeaza pe piata asigurarilor din Romania din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membra a Vienna Insurance Group, iar in prezent ocupa locul al doilea pe piata asigurarilor generale din Romania, cu o cota de piata de 15,70%.


Locul 4: Uniqa

Locul 4: UniqaUniqa, fosta Unita, membra a grupului austriac cu acelasi nume, ocupa ce-a de-a patra pozitie. Astfel, pretul unei asigurari casco este de 550 de euro daca clientul plateste in patru rate pentru o suma asigurata de 8.512 euro cu acoperirea riscurilor de avarii si furt in Romania si in UE.

In cazul Uniqa, pentru daunele partiale fransiza este de 100 de euro pentru primul accident, 150 de euro pentru al doilea eveniment si 300 de euro de la a treia dauna.

Prima unica anuala pentru acest produs este de 495 euro pe an.

Locul 3: Ardaf

Locul 3: ArdafPe locul trei al clasamentului se pozitioneaza Ardaf, care pentru 532 de euro pe an platiti in patru rate asigura o suma de 8.739 euro acoperind riscuri precum avarii si furt in Romania, cat si avarii si vandalism in UE.

Sistemul de fransiza este si el unul simplu, asiguratorul solicita 100 de euro pentru fiecare eveniment.

Daca clientul plateste polita intr-o singura transa, el va plati o prima unica anuala de 505 euro.

Locul 2: Generali

Locul 2: GeneraliPe locul secund al clasamentului se situeaza Generali, companie membra a grupului Generali, unul dintre cele mai vechi de pe piata autohtona.

Pretul pentru o polita casco este de 453 euro (achitat in 4 rate) pe an pentru o suma asigurata totala de 8.975 euro pentru riscuri ca vandalismul, avariile si furtul in Romania.

Potrivit reprezentantilor RCA-Ieftin.ro, Generali practica o reducere de 7% pentru toti clientii noi care sunt primii proprietari ai autoturismului.

Daca prima este achitata integral intr-o singura rata pretul politei scade pana la 432 euro pe an.

Fransiza este de 409 lei pentru fiecare eveniment inregistrat.

Locul 1 Euroins

Locul 1 EuroinsLiderul acestui clasament este asiguratorul Euroins, societate membra a grupului bulgar Eurohold. Pentru o suma asigurata de 8.512 euro pretul este de 445 euro pe an in patru rate, acoperind riscuri precum avarii atat pe plan intern, cat si extern, dar si avarii in UE si vandalism.

Prima unica scade pretul asigurarii pana la 400 euro pe an. Fransiza este in cazul daunelor partiale de 100 de euro pe eveniment si 20% din suma asigurata in cazul daunelor totale.

Reprezentantii Pintilie Broker de Asigurare, societate care administreaza portalul RCA-Ieftin, au declarat, pentru Wall-Street, ca anul trecut preturile la asigurarile de tip casco au crescut cu circa 15-25% comparativ cu 2008. Ei au adaugat ca aceeasi crestere a preturilor pentru casco este asteptata si in 2010 pe fondul introducerii sistemului de fransizare.

Segmentul asigurarilor auto Casco si obligatorii de raspundere civila auto (RCA) a totalizat un volum de prime brute subscrise de 5,562 miliarde de lei (1,31 mld. euro) dintr-un volum total al industriei romanesti de aisgurari de 8,837 miliarde de lei (2,08 mld. euro). Ponderea celor doua linii de asigurare in total piata reprezinta aproximativ 63%, potrivit datelor preliminare pentru 2009 ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).