Locul 9 - Asirom

Locul 9 - AsiromTariful asigurarii medicale de calatorie in strainatate a fost calculat luand in considerare cazul ipotetic al unui tanar de 24 de ani, care pleaca intr-o vacanta de 10 zile in Grecia, riscurile asigurate de polita fiind cele de accident, boala, repatriere si urgente stomatologice. Suma asigurata de polita este de 50.000 de euro.

Topul a fost efectuat in functie de tarifele percepute de asiguratori pentru o astfel de asigurare.

Pe locul noua se situeaza in clasamentul de fata Asirom. Astfel, la Asirom prima platita pentru o asigurare medicala de calatorie in strainatate este de 45 de lei.

Locul 8 - Omniasig

Locul 8 - OmniasigPe locul 8 se situeaza unul din jucatorii din top 3 ai segmentului asigurarilor generale din Romania, Omniasig. La Omniasig, o asigurare de calatorie costa, in cazul ipotetic luat in considerare pentru efectuarea acestui top, 42,2 lei.

Desigur, un astfel de produs de asigurare poate acoperi si alte riscuri decat cele specificate in cazul de fata, insa cu cat riscurile acoperite sunt mai multe, cu atat tariful politei creste. Trebuie specificat insa ca si gradul de acoperire, protectie ale asiguratului creste odata cu nivelul de complexitate a politei.

Locul 7 - Allianz Tiriac Asigurari

Locul 7 - Allianz Tiriac AsigurariLa o diferenta foarte mica de locul precedent se claseaza produsul companiei Allianz Tiriac Asigurari, companie membra a grupului german Allianz.

In acest sens, la Allianz Asigurari clientul va plati pentru o asigurare a calatoriei in strainatate 39 de lei.

Locul 6 - Groupama Asigurari

Locul 6 - Groupama AsigurariPe pozitia a sasea se afla asigurarea de calatorie oferita pe piata locala de francezii de la Groupama. La Groupama, unul dintre primele 3 grupuri de asigurari din Romania, prima de asigurare a unei polite de calatorie in strainatate este de 38 de lei.

Locul 5 - Carpatica Asigurari

Locul 5 - Carpatica AsigurariPe pozitia a cincea se afla Carpatica Asigurari, care are un tarif de 35 de lei pentru o asigurare medicala de calatorie in strainatate.

De obicei, pe langa riscurile pe care clientul asiguratorilor vrea sa le acopere prin polita, in calcularea tarifului unei astfel de asigurari se ia in considerare si varsta asiguratului, destinatia si durata vacantei.

Locul 4 - BCR Asigurari

Locul 4 - BCR AsigurariBCR Asigurari, companie membra Vienna Insurance Group (VIG), percepe un tarif de 24,48 de lei pentru asigurarea de calatorie a tanarului de 24 de ani, care pleaca in vacanta in Grecia, conferind asiguratorului locul patru in acest clasament.

Locul 3 - Astra Asigurari

Locul 3 - Astra AsigurariLocul trei este ocupat in cadrul acestui top de polita asigurare a calatoriilor in strainatate oferita de Astra Asigurari, companie lider de piata pe segmentul asigurarilor generale cu capital majoritar romanesc.

La Astra, pentru a se asigura importiva riscurilor, la care oricine este supus in cazul unei calatorii, fie ea si in cazul unei vacante, va plati 24,1 lei.

Locul 2 - Generali

Locul 2 - GeneraliDe asemenea, la o diferenta foarte mica de locul 3 urca Generali, companie membra a grupului Generali. Astfel, la Generali, o asigurare de calatorie costa 24 de lei.

Locul 1 - Uniqa Asigurari

Locul 1 - Uniqa AsigurariPe locul intai al topului asigurarilor medicale de calatorie in strainatate urca Uniqa Asigurari, companie membra a grupului austriac cu acelasi nume.

Uniqa asigura calatoria, vacanta unui tanar de 24 de ani care pleaca in Grecia pentru 10 zile pentru suma de 20,6 lei.

Pe piata locala, compania Euroins, companie membra grupului bulgar eurohold, are un tarif de 17 lei la o asigurare medicala de calatorie in strainatate pentru cazul luat in calcul pentru efectuarea acestui clasament, insa suma maxima asigurata de Euroins in cazul unei astfel de asigurari este de 30.000 de euro.