Inceteaza sa acorzi atentie vestilor proaste

Inceteaza sa acorzi atentie vestilor proasteDirectorul executiv al companiei Falcon Containers, Stephen Shang, a sugerat, in anul 2009, ca echipa sa de vanzari sa renunte la vizionarea stirilor economice pe o perioada de doua saptamani si sa petreaca mai mult timp interactionand cu clientii companiei. Rezultatul? Falcon Containers, care inchiriaza containere reconditionate ca unitati de stocare, a inregistrat o crestere de 20% a vanzarilor.

De asemenea, in prezent, campaniile de responsabilitate sociala sunt destul de frecvente in mediul de afaceri si implica direct relatia dintre companie si client.

Pune capat relatiilor de afaceri controversate

Pune capat relatiilor de afaceri controversateIn cazul in care relatia cu un client devine prea tensionata si creeaza o presiune prea mare asupra angajatilor firmei, este preferabil ca CEO-ul sa ia decizia de a intrerupe tranzactia respectiva.

Aceasta miscare va ca efect imediat detensionarea atmosferei de lucru dand posiblitate firmei de a se regrupa, de a-si regandi strategia de lucru si de a-si indrepta atentia catre alte obiective care pot fi atinse si care pot inlocui sumele de bani ce au fost pierdute in contractul precedent.

Renunta la vanzarea produselor cu pondere redusa in afaceri

Renunta la vanzarea produselor cu pondere redusa in afaceriActivitatea unei firme este eficienta atat timp cat se asigura renumerarea capitalului investit la o rata de rentabilitate care depaseste costul acestuia. Dar, atunci cand resursele financiare, tehnice si umane ale companiei sunt focalizate pe mai multe directii se creeaza o bresa ce poate permite unei eventuale probleme sa isi faca loc, fapt ce poate avea un impact puternic negativ asupra afacerii.

Solutia cea mai buna este restrangerea activitatii firmei in aceasta perioada pentru a nu epuiza resurse importante in obiective neprofitabile si pentru a le redirectiona in obiective fezabile care sunt mai potrivite nevolilor pietei din acel moment.


Citeste mai multe sfaturi de business
aici.