Locul 10: Globinvest

Locul 10: GlobinvestSocietatea de administrare a investitiilor Globinvest ocupa locul 10 in topul de la sfarsitul lunii iulie, avand active total de 57,6 milioane lei.

Acestea reprezinta o cota de 0,69% din piata.

Pe industria OPCVM, compania are active de 34,3 milioane lei, adica 0,4% din totalul pietei, in timp ce pe fonduri inchise Globinvest detine active de 23,3 milioane lei. Compania nu are portofolii individuale in administrare.

Locul 9: Carpatica Asset Management

Locul 9: Carpatica Asset ManagementCarpatica Asset Management avea, la finalul lunii iulie, active totale de 62,1 milioane lei, reprezentand o cota de piata de 0,69%.

Compania nu are active in fonduri inchise sau in portofolii individuale, astfel ca toti bani vin din fondurile deschise.

Locul 8: Pioneer Asset Management

Locul 8: Pioneer Asset ManagementPioneer Asset Management a incheiat luna iunie pe locul 8, cu active totale de 103 milioane de lei, avand o cota de 1,25%. Toate activele SAI-ului provin tot din fonduri deschise de investitii, compania neavand fonduri inchise sau portofolii individuale in administrare.

Locul 7: Certinvest

Locul 7: CertinvestSocietatea de administrare a investitiilor Certinvest a incheiat luna trecuta pe locul 7 in ierarhie, fiind si cel mai mare administrator independent, cu active totale de 107,4 milioane lei. Cota de piata a companiei este de 1,29%.

Certinvest are active de 37,3 milioane lei in fonduri deschise, 39,8 milioane in fonduri inchise si putin peste 30 milioane lei in portofolii administrate individual.

Locul 6: OTP Asset Management

Locul 6: OTP Asset ManagementDivizia de asset management din grupul OTP a terminat luna iulie cu active totale de 198,9 milioane lei, reprezentand o cota de piata de 2,39 %.

Pe segmentul fondurilor deschise, compania are active de 180,7 milioane lei, in timp ce pe fondurile inchise are 17,6 milioane lei.

Din portofoliile individuale, OTP Asset Management a avut luna trecuta doar 0,6 milioane lei.

Locul 5: BT Asset Management

Locul 5: BT Asset ManagementLa jumatatea clasamentului se situeaza BT Asset Management, cu active totale de 291,9 milioane lei si o cota de 3,51% din total.

Cea mai mare parte a activelor vine dinspre fondurile deschise, unde compania are active de aproape 269 milioane lei. In fonduri inchise, activele BT Asset Management sunt de 21,4 milioane lei, in timp ce in conturi individuale are 1,6 milioane lei.

Locul 4: BRD Asset Management

Locul 4: BRD Asset ManagementBRD Asset Management ocupa pozitia a patra in clasament, avand in administrare active de 842,8 milioane de lei si o vota de 10,13% din total.

Toate activele companiei vin de la fondurile deschise.

Locul 3: ING Asset Management

Locul 3: ING Asset ManagementCel mai recent administrator admis in AAF a intrat direct pe locul al treilea, cu active totale de 1,1 miliarde de lei si o cota de 13,43% din total.
Activele companiei provin din fonduri inchise si inregistrate ca straine.

Cu un nou sef, planuri de crestere si de educare a clientilor, ING Investment Management a schimbat podiumul administratorilor de fonduri, dupa admiterea in AAF. Compania mizeaza pe o crestere a activelor venite dinspre private banking si retail si spera intr-o dezvoltare a pietei de capital, care sa sustine industria de asset management. Citeste aici mai multe detalii.

Locul 2: Erste Asset Management

Locul 2: Erste Asset ManagementLiderul ultimilor ani, Erste Asset Management, este pe locul 2 in clasament pentru a doua luna consecutiv.

Divizia de AM din grupul Erste are active de 2,68 miliarde lei si o cota de 32,29% din totalul pietei. Compania administreaza doar fonduri deschise de investitii.

Locul 1: Raiffeisen Asset Management

Locul 1: Raiffeisen Asset ManagementRaiffeisen se mentine pe primul loc in clasamentul administratorilor de fonduri, avand active de 2,71 miliarde de lei, ce reprezinta o cota de 32,65% din piata.

Cea mai mare parte a activelor este in fonduri deschise, mai exact 2,5 miliarde de lei. In fonduri inchise compania are circa 97 milioane lei iar in portofoliile individuale sunt administrate peste 36,5 milioane de lei.