10. Broker Cluj

10. Broker ClujSingurul intermediat listat la Bursa de Valori Bucuresti, SSIF Broker Cluj, ocupa a zecea pozitie in topul brokerilor dupa rulaje, cu tranzactii intermediate de 73,5 milioane lei si o cota de piata de 2,47%.

In prima luna a anului, Broker Cluj a ocupat locul 8, dupa ce a intermediat tranzactii de 53.6 milioane lei. Anul trecut, compania nu a intrat in top 10.

9. Banca Comerciala Romana

9. Banca Comerciala RomanaDivizia de securities a Bancii Comerciale Romane a intrat in februarie in top 10 brokeri, pe locul al noualea, dupa ce a intermediat tranzactii de 86,6 milioane lei, ajungand la o cota de piata de 2,91% din total.

Nici in ianuarie si nici pe intreg anul 2010 brokerul nu s-a clasat in primii 10 intermediari.

8. BT Securities

8. BT SecuritiesBT Securities, divizia de brokeraj a Bancii Transilvania, ocupa locul 8 in topul brokerilor pe februarie. In a doua luna a anului, SSIF-ul a rulat 114,7 milioane de lei la Bursa de Valori Bucuresti si are o cota de 3,86 %.

Compania a incheiat prima luna a anului cu o cota de piata de 6,59%, pe fondul intermedierii de tranzactii in valoare de 104,5 milioane de lei.

In anul 2009, BT Securities s-a situat pe locul 2 in clasamentul general, cu rulaje de 1,18 miliarde lei.

7. ING Bank

7. ING BankDivizia de trading a ING Bank sucursala Romania este pe locul al saptelea, dupa ce a intermediat tranzactii in valoare toatala de 124 milioane de lei in februarie, reprezenantnd o cota de piata de 4,17%.

Daca in ianuarie SSIF-ul a ocupat locul al saptelea in clasament, anul trecut s-a situat pe pozitia a patra.

6. Eastern Securities

6. Eastern SecuritiesFirma de brokeraj detinuta de senatorul UDMR Attila Verestoy este al doilea SSIF nou intrat in clasament, direct pe pozitia a sasea, cu tranzactii totale de 152,1 milioane de lei, reprezentand o cota de piata de 5,12%.

Saltul vine pe fondul tranzactiilor deal cu actiuni Rompetrol intermediate de SSIF, prin care The Rompetrol Group, detinuta de catre KazMunaiGaz, a achizitionat din piata 15,7% din Rompetrol Rafinare (RRC) pentru 248,4 milioane lei.

5. Raiffeisen Capital&Investment

5. Raiffeisen Capital&InvestmentBrokerul din cadrul grupului Raiffeisen este la jumatatea clasamentului pe luna februarie, cu tranzactii de 207 milioane de lei si o cota de piata de 6,97%.

In ianuarie, RCI a rulat 228,4 milioane de lei in ianuarie, avand o cota de 14,3% din piata.

In topul anual pe 2009, RCI a fost pe locul 3, raportand o scadere de o pozitie in topul anual al intermediarilor Bursei fata de 2008, cu o reducere a rulajelor cu 23%, pana la 985,9 miliarde lei.

4. Piraeus Bank Romania

4. Piraeus Bank RomaniaPozitia a patra in clasamentul pe februarie este ocupata tot de o banca, Piraeus Bank, ce a intermediat cu tranzactii de 210,1 milioane de lei, avand astfel o cota de piata de 7,07% din total.

Aflata pe locul 9 in clasamentul anului trecut, divizia de brokeraj a Piraeus Bank Romania a urcat cinci locuri in ianuarie.


3. IFB Finwest

3. IFB FinwestCompania aradeana este singurul broker independent ce se lupta cu bancile in topul rulajelor la Bursa de Valori Bucuresti.

In februarie, IFB Finwest a rulat tranzactii de 212,4 milioane de lei, avand astfel o cota de piata de 7,17 procente.

Luna trecuta
, SSIF-ul a ocupat aceeasi pozitie, dupa ce a intermediat tranzactii de 168,7 milioane de lei.

In clasamentul general al anului trecut, brokerul a ocupat pozitia a sasea.

2. KBC Securities Romania

2. KBC Securities RomaniaCel mai mare broker din 2008 a inceput sa recupereze teren, dupa ce in 2009 a ocupat locul 5 iar in luna ianuarie pozitia a sasea.

Astfel, luna fenruarie a adus o crestere a rulajelor pentru KBC Securities, care a intermediat tranzactii in valoare totala de 354 milioane de lei, reprezenant o cota de piata de 11,9%.

1. BRD - Groupe Societe Generale

1. BRD - Groupe Societe GeneraleLiderul anului 2009 si al lunii ianuarie isi continua cresterea spectaculoasa a rulajelor intermediate la Bursa de Valori Bucuresti.

Astfel, daca luna trecuta brokerul ocupa prima pozitie a topului cu tranzactii de 259,5 milioane de lei, BRD ramane lider si pe februarie, dar cu rulaje totale de 780,2 milioane lei, dominand un sfert din piata, cu o cota de peste 26%.