Bursa de la Bucuresti - Evolutie

Bursa de la Bucuresti - EvolutieBursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de tranzactionare pe teritoriul negativ, ca urmare a unor marcari de profituri dupa doua zile consecutive de cresteri modeste.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a coborat cu 0,62%, pana la 5.227,40 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a pierdut 0,43%, pana la 3.038,20 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a apreciat cu 0,42%, pana la 23.670,55 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a scazut cu 0,74%, la 10.462,42 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 0,25%, la 479,40 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a coborat cu 0,17%, la 755,32 puncte.

Citeste mai multe detalii aici.

Evenimentele ultimelor 24 de ore

Evenimentele ultimelor 24 de ore• Daniel Tepes, administrator al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a vandut ieri 164.250 de titluri, reducandu-si participatia cu 2,14%, potrivit unei raportari remise pietei.

• Actionarii Oltchim (OLT) au aprobat contractarea unor finantari in valoare de 100 milioane de euro pentru reparatii si capital de lucru.

•Listarea la bursa a unui pachet suplimentar de 15% din actiunile Transelectrica (TEL) ar putea avea loc in aprilie-mai 2011, a declarat directorul general al transportatorului de energie detinut de stat, Adrian Baicusi.



Bursele europene

Bursele europene• In jurul orei 18, indicele FTSE100, care include actiunile celor mai mari companii listate la Londra, cobora cu 0,34%, la 5.554,22 puncte, iar indicele DAX al bursei din Frankfurt, pierdea 0,48%, pana la 6.248,88 puncte. Indicele CAC40 al bursei din Paris se deprecia cu 0,53%, la 3.746,21 puncte.

• Rata angajarii din Ungaria a atins un nivel record, de 55,6%, in perioada iunie-august, chiar daca somajul s-a redus cu numai 0,4 puncte procentuale fata de primele trei luni ale anului, la 11%.

• Guvernele statelor din Uniunea Europeana (UE) vor incerca sa ajunga la un acord privind o taxa bancara pana la sfarsitul acestui an si analizeaza totodata posibilitatea introducerii de sanctiuni financiare pentru agentiile de rating, a anuntat presedintia UE.



Bursele internationale

Bursele internationale• Indicele industrial Dow Jones scadea cu 0,07%, la 10.804,80 puncte, Standard & Poor's 500 se deprecia cu 0,28%, pana la 1.138,98 puncte, in timp ce indicele compozit Nasdaq cobora cu 0,39%, la 2.360,49 puncte, in jurul orei 18.

• Dintre bursele asiatice Nikkei, principalul indice al bursei din Tokyo, a inregistrat o depreciere de 1,12%, pana la 9.495,75 puncte. De asemenea, indicele extins Topix a scazut cu 0,78%, pana la 842,65 puncte, in timp ce indicele principal al Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a coborat cu 1,3%, la 22.109,90 puncte.

• China ar putea deveni a doua sau a treia forta la Fondul Monetar International (FMI) in functie de drepturile de vot, devansand tari industrializate ca Germania, Franta sau Marea Britanie, potrivit planurilor de reforma care vizeaza acordarea unei ponderi mai mari tarilor emergente.

• Time Warner, compania americana de media care detine 31% din proprietarul Pro TV, grupul CME, intentioneaza sa se dezvolte in piete precum Europa de Est si America Latina, in detrimentul achizitiilor din vestul Europei.

Declaratia zilei

Declaratia zilei"Unii investitori vor incearca sa aiba un profit cat mai mic sau sa fie pe zero la finalul acestei luni pentru ca impozitul anticipat sa fie mai redus, ceea ce se va transpune prin inchideri de pozitii in urmatoarele sedinte", a declarat Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Estinvest.

Subiecte fierbinti

Subiecte fierbinti• Cei cinci analisti de investitii recrutati in aceasta primavara de biroul local al companiei britanice Franklin Templeton castiga in medie 2.000 euro/luna, mai mult decat fata de media salariilor din piata locala de asset management, insa mult sub nivelul profesionistilor de pietele straine, potrivit unor estimari facute de surse din piata. [Ziarul Financiar]

• Reprezentantii Forumului Civic Roman intentioneaza sa conteste in instanta o parte dintre hotararile luate in adunarea generala a actionarilor de la Fondul Proprietatea, imediat dupa ce acestea vor fi publicate in Monitorul Oficial, potrivit presedintelui Forumului. [EconomicTimes.ro]

• Oamenii de afaceri Niculae si Ion Dusu, proprietarii producato­rului de BCA Celco Constanta, se lupta pentru controlul ope­ratorului portuar Socep Con­stanta (SOCP). [Financiarul]