Bursa de la Bucuresti - Evolutie

Bursa de la Bucuresti - EvolutieBursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de tranzactionare pe cresteri usoare, cel mai mare avand fiind inregistrat de indicele BET-FI.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a coborat cu 0,03%, pana la 5.210,63 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a castigat 0,13%, pana la 3.074,26 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a apreciat cu 0,67%, pana la 24.101,72 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a crescut cu 0,50% la 10.544,22 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a castigat 0,33%, la 482,82 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a scazut cu 0,37%, la 761,49 puncte.

Citeste mai multe detalii aici.

Evenimentele ultimelor 24 de ore

Evenimentele ultimelor 24 de ore• Dupa mai multe discutii intre banci, brokeri de top si avocati, pentru gasirea unor solutii de eficientizare a pietei, a reiesit ca sunt necesare eforturi sustinute si resurse importante pentru a pune in practica solutiile, a declarat pentru Wall-Street Dana Mirela Ionescu (foto), presedinte – director general al Raiffeisen Capital&Investement.

• Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) a anuntat ca BCR a decis sa devina actionar al companiei prin conversia in actiuni a unei parti din creditul actual.

• Cometex (COXE), divizia imobiliare a grupul de retail Altex, se va retrage de la tranzactionarea de pe piata Rasdaq de vineri, 8 octombrie.

• Impact Contractor&Developer (IMP) a anuntat faptul ca recursul formulat impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti privind deschiderea procedurii de insolventa va fi judecat in 2011

Bursele europene

Bursele europene• In jurul orei 17, indicele FTSE100, care include actiunile celor mai mari companii listate la Londra, urca cu 0,15%, la 5.689,82 puncte, iar indicele DAX al bursei din Frankfurt, castiga 0,45%, pana la 6.299,05 puncte. Indicele CAC40 al bursei din Paris se aprecia cu 0,55%, la 3.785,56 puncte.

• Société Générale nu intentioneaza sa ceara fostului trader Jerome Kerviel intreaga suma pe care justitia franceza a stabilit ca acesta trebuie sa o plateasca, de 4,9 miliarde euro, pentru pierderile provocate bancii prin efectuarea de tranzactii neautorizate in 2008.

• Constructorul auto francez Renault vinde o participatie de 14,9%, in valoare de 3,15 miliarde de euro, la capitalul producatorului suedez de camioane Volvo pentru a-si reduce datoria, pastrand insa 6,8% din actiunile companiei.

• O taxa europeana suplimentara asupra profiturilor bancilor si remuneratiilor bancherilor ar putea strange pana la 25 miliarde de euro la bugetele guvernelor din Uniunea Europeana (UE), estimeaza Comisia Europeana.

Bursele internationale

Bursele internationale• Indicele industrial Dow Jones scadea cu 0,11%, la 10.955,20 puncte, Standard & Poor's 500 se deprecia cu 0,16%, pana la 1.158,10 puncte, in timp ce indicele compozit Nasdaq scadea cu 0,16%, la 2.376,85 puncte, in jurul orei 17.

• Dintre bursele asiatice Nikkei, principalul indice al bursei din Tokyo, a inregistrat o depreciere de 0,07%, pana la 9.684,81 puncte. De asemenea, indicele extins Topix a urcat cu 0,18%, pana la 846,06 puncte, in timp ce indicele principal al Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a crescut cu 0,02%, la 22.884,30 puncte.

• Francul elvetian a atins un nou maxim istoric fata de dolar, care continua sa fie afectat de evolutia nesatisfacatoare a economiei americane si de perspectiva ca Rezerva Federala a Statelor Unite sa ia noi masuri de relaxare monetara.

Declaratia zilei

Declaratia zilei"Antreprenorii romani trebuie sa constientizeze faptul ca pietele de capital sunt cele mai ieftine surse de finantare si ca pietele financiare nu ofera doar posibilitati speculative, ci si de protectie impotriva fluctuatiilor valutare spre exemplu”, a declarat Andreas Nichilciuc, branch manager la Bullbrokers Romania.

Subiecte fierbinti

Subiecte fierbinti• Managerii de fonduri mutuale sunt optimisti cu privire la evolutia Bursei in ultimul trimestru al anului, unii mizand pe faptul ca posibila listare a Fondului Proprietatea in 2011 va repune piata locala pe radarul jucatorilor straini, in timp ce altii sustin ca vestile proaste din economie sunt deja cuprinse in cotatiile actuale si ca nu vor mai lua investitorii prin surprindere. [Ziarul Financiar]

• Teodor Ancuta, presedintele Bur­sei din Sibiu (Sibex), spune ca principala problema a pietei de capital locale este lipsa de cre­dibilitate a acesteia in randul populatiei, iar in aceste conditii bursele trebuie sa mearga „de la om la om” pen­tru a-i educa si a-i convinge sa plaseze o parte din economii in alte instrumente decat clasicele depozite bancare. [Financiarul]

• Un investitor roman care urmeaza sa primeasca dividende de la Fondul Proprietatea (FP) in valoare de 1.000 de lei, va primi 840 de lei, ca urmare a aplicarii impozitului de 16% pentru plata de dividende. [EconomicTimes.ro]

• Numai 28 de case de brokeraj inregistreaza un bilant pozitiv in primele noua luni ale anului, conform unui calcul estimativ facut in redactia ziarului BURSA. [Bursa]