Bursa de la Bucuresti - Evolutie

Bursa de la Bucuresti - EvolutieBursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de tranzactionare aproape in stagnare, in timp ce SIF-urile au scazut cu 0,36%.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 0,15%, pana la 5.225,52 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a urcat cu 0,03%, la 3.085,55 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a depreciat cu 0,36% la 23.550,48 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a stagnat la 10.722,60 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 0,23%, la 481,05 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a crescut cu 0,60%, la 763,09 puncte.

Citeste mai multe detalii aici.

Evenimentele ultimelor 24 de ore

Evenimentele ultimelor 24 de ore• Rezerva Federala va face in aceasta seara publice deciziile luate pe parcursul intalnirii din ultimele 2 zile.

• Casa de avocatura Dutescu&Asociatii, care reprezinta firma Salink Limited, actionar al Amonil Slobozia (AMO), solicita CNVM sa stabileasca daca omul de afaceri Ioan Niculae controleaza combinatul si, in acest caz, sa-l oblige sa lanseze o oferta de preluare.

• Compania Turism Covasna (TUAA) propune actionarilor majorarea capitalului cu 5,19 milioane lei prin incorporarea rezervelor existente la finalul primul semestru.

Bursele europene

Bursele europene• In jurul orei 18, indicele FTSE100, care include actiunile celor mai mari companii listate la Londra, scadea cu 0,16%, la 5.748,18 puncte, iar indicele DAX al bursei din Frankfurt, pierdea 0,41%, pana la 6.627,19 puncte. Indicele CAC40 al bursei din Paris se deprecia cu 0,39%, la 3.850,71 puncte.

• Fuziunile si achizitiile din Europa Centrala si de Est vor creste in acest an cu 50%, la 65 miliarde euro, in contextul revenirii economice si valorii de piata prea scazuta a companiilor, a declarat Heinz Sernetz, membru in consiliul de administratie al Raiffeisen Investment.

• Gedeon Richter, cel mai mare producator de medicamente din Ungaria, a cumparat portofoliul de produse contraceptive al companiei germane Grunenthal, pentru 236,5 milioane euro.

Bursele internationale

Bursele internationale• Indicele industrial Dow Jones cobora cu 0,19%, la 11.167,60 puncte, Standard & Poor's 500 se deprecia cu 0,30%, pana la 1.189,95 puncte, in timp ce indicele compozit Nasdaq scadea cu 0,45%, la 2.522,01 puncte, in jurul orei 18.

• Dintre bursele asiatice Nikkei, principalul indice al bursei din Tokyo, a inregistrat o apreciere de 0,06%, pana la 9.159,98 puncte. Indicele extins Topix a scazut cu 0,02%, pana la 803,12puncte, in timp ce indicele principal al Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a crescut cu 2%, la 24.144,70 puncte.

• Grupul american General Motors (GM) vrea sa obtina fonduri de 10,6 miliarde de dolari printr-o oferta publica initiala, care va reduce participatiile guvernelor Statelor Unite si Canadei, au afirmat doua surse apropiate situatiei

• Pretul petrolului a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele sase luni, de peste 85 dolari pe baril, dupa date privind scaderea stocurilor de titei in Statele Unite si inaintea anuntului Rezervei Federale (Fed) americane privind politica monetara.

Declaratia zilei

Declaratia zilei“Corelatia foarte stransa cu bursele externe nu a mai fost asa de ridicata in ultima perioada, probabil ca factorii interni, precum problemele macroeconomice interne, framantarile politice si sociale, determina evolutia actuala a Bursei", a declarat Nicu Grigoras, broker la Intercapital Invest.

Subiecte fierbinti

Subiecte fierbinti• Declaratiile privind o posibila corectie de 15-20% a bursei de la Istanbul pana la finalul acestui an i-au adus lui Mark Mobius, seful diviziei de investitii pe pietele emergente din cadrul grupului american Franklin Templeton, primele suspiciuni de manipulare a pietei. [Ziarul Financiar]

• Cel mai performant fond mutual in luna octombrie a fost Car­patica Stock, un fond diver­sificat, care a reusit sa inregistreze un randament de 6,3%, in principal datorita tranzactiilor realizate cu actiunile Fondul Proprietatea (FP). [Financiarul]

• Valentin Ionescu a spus ca urmatoarea societate care va admite la tranzactionare pe BVB este Ropharma, din domeniul farmaceutic, dupa ce astazi, producatorul de aparate electrocasnice, Electroarges a inceput tranzactionarea la categoria a doua a Bursei. [Money.ro]

• Doi actionari minoritari ai Cocor Bucuresti (COCR), firma care detine centrul cu acelasi nume din Capitala, cer membrilor Consiliului de Administratie explicatii legate de gradul redus de inchiriere a magazinului, comparativ cu alte centre lansate in ultimul an. [Curierul National]

• Ioan Niculae, proprietarul grupului "InterAgro", ne-a declarat, ieri, ca saptamana viitoare va incepe notificarea pentru trimiterea in somaj a salariatilor de la companiile "Viromet" Victoria si "Nitroporos" Fagaras, dupa ce Guvernul Romaniei a decis sa nu mai prelungeasca perioada de aplicare a Ordonantei de Urgenta 54/2009, cea care dadea dreptul agentilor economici care activeaza in industria chimica sa foloseasca gaze din productia interna, cu preturi mai reduse. [Bursa]