Bursa de la Bucuresti - Evolutie

Bursa de la Bucuresti - EvolutieBursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de tranzactionare aproape cu deprecieri usoare, insa indicele BET-FI a fost singurul care a terminat pe plan pozitiv.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 0,53%, pana la 5.197,89 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a coborat cu 0,51%, la 3.069,89 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a apreciat cu 0,74% la 23.724,16 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a scazut cu 0,51%, la 10.667,42 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 0,28%, la 479,68 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a coborat cu 0,31%, la 760,70 puncte.

Citeste mai multe detalii aici.

Evenimentele ultimelor 24 de ore

Evenimentele ultimelor 24 de ore• Hidraulica Plopeni va lansa oferta publica initiala la Bursa de Valori Bucuresti in data de 12 noiembrie, fiind prima companie care realiza un IPO pe piata de capital in acest an.

• Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a retras autorizatia de functionare a casei de brokeraj Ventrust Investment, dupa ce a constat incalcarea unor reglementari din domeniul pietei de capital.

• Erste Group Bank lanseaza de luni, 8 noiembrie, o noua emisiune individuala de certificate pe indicele german DAX, potrivit unui comunicat al Bursei de Valori Bucuresti.

Bursele europene

Bursele europene• In jurul orei 18.30, indicele FTSE100, care include actiunile celor mai mari companii listate la Londra, crestea cu 1,88% la 5.856,77 puncte, iar indicele DAX al bursei din Frankfurt, castiga 1,73%, pana la 6.732,50 puncte. Indicele CAC40 al bursei din Paris se aprecia cu 1,95%, la 3.918,06 puncte.

• Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut dobanda de politica monetara la minimul record de 1%, pentru a 18-a oara consecutiv, in conformitate cu asteptarile analistilor.

• Banca Angliei a mentinut dobanda de politica monetara la minimul istoric de 0,5% si nu a adus modificari programului de sustinere a economiei prin achizitii de active din piata.

• Comisia Europeana (CE) a aprobat, miercuri, o propunere de alocare a patru miliarde de euro pentru finantarea tehnologiilor din domeniul energiei regenerabile, precum captarea si stocarea de dioxid de carbon.

Bursele internationale

Bursele internationale• Indicele industrial Dow Jones urca cu 1,65%, la 11.400,20 puncte, Standard & Poor's 500 se aprecia cu 1,47%, pana la 1.215,55 puncte, in timp ce indicele compozit Nasdaq crestea cu 1,26%, la 2.572,31 puncte, in jurul orei 18.30.

• Dintre bursele asiatice Nikkei, principalul indice al bursei din Tokyo, a inregistrat o apreciere de 2,17%, pana la 9.358,78 puncte. Indicele extins Topix a crescut cu 1,64%, pana la 816,33 puncte, in timp ce indicele principal al Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a crescut cu 1,62%, la 24.535,60 puncte.

• Rezerva Federala a SUA (Fed) a mentinut, miercuri, dobanda de politica monetara aproape de nivelul zero si a anuntat un program masiv, de 600 de miliarde de dolari, pentru achizitia de obligatiuni emise de statul american.

• Producatorii auto americani General Motors (GM) si Ford au raportat vanzari peste asteptari pe piata americana in octombrie, cea mai buna luna din acest an pentru ambele grupuri.

Declaratia zilei

Declaratia zilei"Investitorii care au curaj dar si rabdare si sunt acum prezenti in piata vor fi cei care vor castiga in momentul in care piata se va dezvolta. Cand statul va lua exemplul Poloniei si va incuraja dezvoltarea pietei de capital, atunci bursa isi va indeplini rolul de sursa importanta de finantare a economiei reale”, a declarat Nicu Grigoras, broker la Intercapital.

Subiecte fierbinti

Subiecte fierbinti• Cine a mizat la inceputul anului pe companiile exportatoare si pe energie sau utilitati a obtinut in primele zece luni castiguri semnificative. Putini ar fi pariat insa pe firmele din sectorul imobiliar, care au fost printre performerele de pe RASDAQ. [Ziarul Financiar]

• Mai multi viitori actionari ai Fondului Proprietatea (FP) sunt decisi sa obtina in instanta anularea deciziei de rascumparare a circa 10% din capitalul Fondului, aprobata in Adunarea Generala de la inceputul lunii septembrie. [Bursa]

• Pespectiva pe termen scurt pentru cele mai multe dintre actiunile din sectorul financiar a devenit din nou neutra, potrivit unui raport de analiza tehnica emis ieri seara de societatea de brokeraj BT Securities [EconomicTimes.ro]