Bursa de la Bucuresti - Evolutie

Bursa de la Bucuresti - EvolutieBursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de tranzactionare cu aprecieri usoare, cel mai mare avans fiind inregistrat de indicele BET.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 1,19%, pana la 5.221,82 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a urcat cu 0,92%, la 3.064,95 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a apreciat cu 0,30% la 22.815,13 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a castigat 0,93%, la 10.697,31 puncte.

Indicele BET-XT
, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,90%, la 474,78 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a urcat cu 0,59%, la 757,69 puncte.

Citeste mai multe detalii aici.

Evenimentele ultimelor 24 de ore

Evenimentele ultimelor 24 de ore• Senatul a aprobat luni un proiect de lege privind prelungirea termenului limita de incepere a procedurilor de tranzactionare pe bursa a unor pachete de actiuni de 5% din capitalul unor companii din subordinea Ministerului Transporturilor, pana la 31 decembrie 2012..

• BT Asset Management a lansat astazi fondul administrat pasiv BT Index Austria ATX, fiind primul organism de plasament colectiv al Bancii Transilvania, denominat in euro, prin care se investeste pe o piata externa.

• Investitorii straini au continuat sa fie cumparatori neti la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in octombrie, dupa ce in septembrie au intrat in piata, dupa doua luni consecutive de scaderi.

UniCredit Bank a lansat, la inceputul sfarsitul lunii septembrie, un instrument financiar derivat de tip warrant cu activ suport pe titlurile Fondului Proprietatea (FP) si la bursa de la Frankfurt, dupa ce in martie au fost listate instrumente similare la piata din Viena.

Bursele europene

Bursele europene• In jurul orei 18.20, indicele FTSE100, care include actiunile celor mai mari companii listate la Londra, crestea cu 0,48% la 5.878,02 puncte, iar indicele DAX al bursei din Frankfurt, castiga 0,57%, pana la 6.788,96 puncte. Indicele CAC40 al bursei din Paris se aprecia cu 0,80%, la 3.944,85 puncte.

• Piata de fuziuni si achizitii (M&A) din Turcia va fi dominata in 2011 de privatizarile din sectorul energiei, loteriei si al infrastructurii rutiere.

Bursele internationale

Bursele internationale• Indicele industrial Dow Jones cobora cu 0,17%, la 11.387,40 puncte, Standard & Poor's 500 se deprecia cu 0,21%, pana la 1.222,31 puncte, in timp ce indicele compozit Nasdaq scadea cu 0,01%, la 2.579,73 puncte, in jurul orei 18.20.

• Dintre bursele asiatice Nikkei, principalul indice al bursei din Tokyo, a inregistrat o depreciere de 0,39%, pana la 9.694,49 puncte. Indicele extins Topix a scazut cu 0,21%, pana la 839,95 puncte, in timp ce indicele principal al Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a coborat cu 1,02%, la 24.710,60 puncte.

• Pretul petrolului a atins, marti, un nou maxim al ultimilor doi ani, de peste 87 dolari pe baril, inversand tendinta descendenta din prima parte a sedintei, in urma unui raport al Agentiei Internationale pentru Energie (AIE) si a cotatiilor in crestere la bursele de marfuri.

Declaratia zilei

Declaratia zilei"In vreme de criza, strategia diversificarii nu functioneaza pentru ca preturile activelor financiare nu mai raspund la stimuli proprii specifici, ci intreaga paleta de instrumente financiare incepe un dans sincronizat care mai raspunde doar la stimuli de ordin macro-economic”, a explicat Andrei Ciubotaru, senior broker la Tradeville.

Subiecte fierbinti

Subiecte fierbinti• Conducerea producatorului de salam si conserve Salconserv Medias (SASE), controlat de omul de afaceri Gheorghe Calburean, a inceput demersurile pentru intrarea companiei in reorganizare judiciara, urmand sa propuna un plan de restructurare a activitatii. [Ziarul Financiar]

• Lichiditatea scazuta, oferta de in­stru­mente financiare limitata si po­si­bilitatile de diversificare mini­ma a portofoliilor transforma Bur­sa de Valori Bucuresti (BVB) intr-o piata riscanta, pe care analistii si brokerii o recomanda cu greu investitorilor in aceste momente. [Financiarul]

• In timp ce brokerii autohtoni viseaza cu ochii larg deschisi la lis-tarea Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de la Bucuresti (BVB), derivate care au ca activ suport actiunile Fondului sunt tranzactionate de o luna la Bursa de la Frankfurt. [Bursa]