Locul 10 - Broker Cluj

Locul 10 - Broker ClujSingura casa de brokeraj listata la Bursa de Valori Bucuresti, Broker Cluj (BRK), a inregistrat in luna noiembrie o scadere a volumelor intermediate de 16%, pana la 22,5 milioane lei.

Scaderea a fost resimtita si in pozitia ocupata, coborand de pe locul noua pe care se plasa in octombrie.

Volumele total tranzactionate la BVB de la inceputul anului se ridica la 599 milioane lei si plaseaza casa de brokeraj pe locul al optulea.

Locul 10 - IFB Finwest

Locul 10 - IFB FinwestBrokerul aradean continua sa se plaseze in clasamentul lunar al primilor 10 intermediari de la BVB, ruland in noiembrie 22,58 milioane lei. Volumul tranzactionat este cu 9% mai mic decat cel din luna precedenta, cand se ridica la 24,87 milioane lei.

De la inceputul anului, IFB Finwest a intermediat tranzactii de circa 1 miliard de lei, ceea ce o pozitioneaza pe locul sase in topul din 2010.

Locul 8 - Actinvest

Locul 8 - ActinvestO prima intrare interesanta in topul primilor 10 brokeri este cea a societatii Actinvest.

In noiembrie, casa de brokeraj a rulat 22,66 milioane lei si a urcat trei poziti fata de clasamentul din luna octombrie, valoarea schimburile urcand cu 5%.

In topul anual, Actinvest se afla pe locul 31 cu tranzactii totale de 92,41 milioane lei.

Locul 7 - Unicredit CAIB Securities Romania

Locul 7 - Unicredit CAIB Securities RomaniaUnicredit CAIB Securities a reusit o urcare de 10 pozitii fata de clasamentul lunii anterioare, dupa ce valoarea tranzactiilor incheiate pe Bursa de la Bucuresti s-a dublat, ajungand la 28,25 milioane lei.

In luna octombrie, societatea de brokeraj intermediase schimburi de 13,66 milioane lei si se afla pe pozitia 17.

De la inceputul anului, Unicredit CAIB a adunat schimburi de 417,3 milioane lei si se plaseaza pe locul 12 in topul din 2010.

Locul 6 - OTP Bank Romania

Locul 6 - OTP Bank RomaniaOTP Bank Romania a inregistrat cea mai spectaculoasa crestere dintre primii 10 intermediari, de pe locul 50 in octombrie pe sase in luna noiembrie.

De asemenea, si valoarea schimburilor a crescut semnificativ, respectiv de 32 de ori, pana la 29,76 milioane lei.

Totusi, cresterea din noiembrie nu a fost suficienta pentru a impulsiona tranzactiile in acest an, banca ungara intermediind in primele 11 luni ale anului schimburi 84,53 milioane lei, ceea ce corespunde locului 33.

Locul 5 - ING Bank

Locul 5 - ING BankING Bank Romania a coborat o pozitie fata de clasamentul lunii anterioare, pe fondul reducerii valorii schimburilor cu 36%, pana la 30,62 milioane lei.

De la inceputul anului, tranzactiile intermediate de banca sunt de 1,13 miliarde lei si o pozitioneaza pe locul al patrulea in clasamentul din 2010.

Locul 4 - BT Securities

Locul 4 - BT SecuritiesUnitatea de brokeraj a Bancii Transilvania, BT Securities, a inregistrat o scadere a intermedierilor de circa 21% in noiembrie.

Astfel, valoarea schimburilor realizate la Bursa de Valori Bucuresti a fost de 36,94 milioane lei in noiembrie, fata de 46,46 milioane lei in luna precedenta.

In topul anual, BT Securities se afla pe locul cinci cu schimburi in valoare de 1,07 miliarde lei.

Locul 3 - Carpatica Invest

Locul 3 - Carpatica InvestCarpatica Invest, casa de brokeraj detinuta de Banca Carpatica, a urcat 12 pozitii in clasamentul lunar al intermediarilor de la BVB.

Cresterea circa trei ori a tranzactiilor rulate, pana la 43,67 milioane lei, a ridicat brokerul de pe locul 15, pe care il ocupa in octombrie, pe pozitia a treia.

Carpatica Invest se afla pe locul sapte in clasamentul anual, dupa ce a intermediat schimburi totale de 612 milioane lei.

Locul 2 - EFG Eurobank Securities

Locul 2 - EFG Eurobank SecuritiesSi EFG Eurobank Securities a inregistrat o urcare de pozitii in luna noiembrie, ca urmare a majorarii tranzactiilor intermediate cu 30%.

Astfel, in luna trecuta societatea a rulat 57,76 milioane lei la BVB.

De la inceputul anului, tranzactiile totale se ridica la 525,3 milioane lei si o pozitioneaza pe locul 10 in topul din 2010.

Locul 1 - KBC Securities

Locul 1 - KBC SecuritiesKBC Securities a revenit dupa cinci luni in pozitia de lider al brokerilor dupa valoarea tranzactiilor, dupa ce in noiembrie a rulat 74,47 milioane lei la BVB.

Valoarea schimburilor este cu 74% mai mare decat cea din octombrie si a permis brokerului sa urce sase pozitii in clasamentul lunar.

In topul anual, KBC se afla pe locul 3 cu tranzactii totale de 1,31 miliarde lei.