Bursa de la Bucuresti - Evolutie

Bursa de la Bucuresti - EvolutieBursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de tranzactionarea cu deprecieri usoare, cel mai mare declin fiind inregistrat de indicele BET.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a coborat cu 0,43%, pana la 5.146,64 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a scazut cu 0,39%, la 3.042,86 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a depreciat cu 0,16% la 21.456,87 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a castigat 0,09%, la 10.615,60 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scazut cu 0,39%, la 463,18 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a coborat cu 0,31%, la 741,44 puncte.

Cititi mai multe detalii aici.

Evenimentele ultimelor 24 de ore

Evenimentele ultimelor 24 de ore• Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) discuta cu societatile de brokeraj si CNVM o procedura prin care Fiscul sa acceseze direct informatiile privind portofoliile de actiuni tranzactionate pe piata de capital de catre debitorii aflati in procedura de executare silita.

• Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis o decizie prin care se stipuleaza faptul ca sistemul de conturi globale si mecanismul fara prevalidare a instrumentelor financiare se aplica actiunilor Fondului Proprietatea.

• Incepand din 3 ianuarie 2011, SSIF Broker va oferi clientilor posibilitatea de a tranzactiona actiuni pe Bursa din Viena, dupa ce a devenit membru al acestei burse la 1 septembrie.

• SIF Muntenia (SIF4) a anuntat ca a cumparat in 8 decembrie un pachet de actiuni emise de Fondul Proprietatea in valoare de 9,8 milioane lei.

Bursele europene

Bursele europene• In jurul orei 18.30, indicele FTSE100, care include actiunile celor mai mari companii listate la Londra, crestea cu 0,32% la 5.813,22 puncte, iar indicele DAX al bursei din Frankfurt, pierdea 0,1938%, pana la 6.962,59 puncte. Indicele CAC40 al bursei din Paris se aprecia cu 0,64% la 3.856,42 puncte.

• Fitch Ratings a retrogradat cu trei trepte ratingul Irlandei pentru datoriile pe termen lung in valuta si moneda locala de la nivelul "A+" la "BBB+", cu perspectiva stabila, in timp ce calificativul pentru creditele pe termen scurt in valuta a fost revizuit de la "F1" la "F2".

• Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, apreciaza ca situatia economica a Europei este "foarte ingrijoratoare", insa moneda euro nu este in pericol, cu toate ca este nevoie de o mai buna coordonare politica in regiune.

Bursele internationale

Bursele internationale• Indicele industrial Dow Jones cobora cu 0,22%, la 11.347,70 puncte, Standard & Poor's 500 urca cu 0,15%, la 1.230,16 puncte, in timp ce indicele compozit Nasdaq crestea cu 0,13%, la 2.612,56 puncte, in jurul orei 18.30.

• Dintre bursele asiatice Nikkei, principalul indice al bursei din Tokyo, a inregistrat o apreciere de 0,52%, pana la 10.285,90 puncte. Indicele extins Topix a crescut cu 0,47%, pana la 891,60 puncte, in timp ce indicele principal al Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a urcat cu 0,34%, la 23.171,80 puncte.

• Fuziunile si achizitiile la nivel global au un potential ridicat de crestere in 2011,datorita revenirii din domeniul corporatist, a declarat Alexander Dibelius, director operational Goldman Sachs.

Declaratia zilei

Declaratia zilei“Legislatia privind abuzul de piata trebuie modificata. In prezent, sanctiunile sunt insuficiente din punctul de vedere al cuantumului si a diversificari in functie de sanctiune, trebuie sa se faca o descriere cat mai completa a acestui termen care sa fie implementata atata la nivel legislativ, cat si la nivelul Comisiei Nationale si trebuie sa fie luate masuri pentru ca abuzul de piata sa fie aplicabil si pietelor de tranzactionare nereglementate”, a declarat Tania Atodosiei, avocat la Dutescu& Asociatii.

Subiecte fierbinti

Subiecte fierbinti• Cei trei membri ai comite­tu­lui director al com­pa­niei Cocor (COCR), care detine centrul co­mer­cial cu ace­lasi nume din centrul Bucu­res­tiu­lui, au fost pre­miati cu circa 430.000 de euro, in urma unei hotarari a Adunarii Ge­ne­rale a Actionarilor din data de 6 de­cem­brie. [Ziarul Financiar]

• Tribunalul Comercial Cluj a respins, marti, cererea SIF "Banat-Crisana" de anulare a Hotararii Adunarii Generale a Actionarilor Bancii Transilvania de la finele lunii aprilie. Actionarii au respins, atunci, solicitarea SIF1 ca administratorii bancii sa fie alesi prin metoda votului cumulativ. [Bursa]

• Daca luam in considerare doar variatia pozitiva a pretului, RASDAQ-ul castiga si in acest an duelul cu BVB. Afla care sunt primele 10 companii in functie de acest criteriu, dar nu uita ca problema lor principala ramane lichiditatea. [Money.ro]