Bursa de la Bucuresti - Evolutie

Bursa de la Bucuresti - EvolutieBursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de tranzactionarea cu deprecieri usoare, singurul indice care s-a plasat pe teritoriul pozitiv fiind indicele BET-NG.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a coborat cu 0,16%, pana la 5.146,34 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a scazut cu 0,29%, la 3.036,93 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a depreciat cu 0,56% la 21.089,52 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a pierdut 0,29%, la 10.631,04 puncte.

Indicele BET-XT
, al celor mai lichide 25 de titluri, a scazut cu 0,38%, la 460,62 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a urcat cu 0,15%, la 742,99 puncte.

Cititi mai multe detalii aici.

Evenimentele ultimelor 24 de ore

Evenimentele ultimelor 24 de ore• Actionarii Sibex au ales trei noi membri in Consiliul de Administratie si i-au reconfirmat pe Teodor Ancuta, care a ramas presedinte CA, si pe Anton Ionescu de la SSIF Broker, au declarat pentru Mediafax surse din cadrul actionariatului operatorului de piata de la Sibiu.

• Producatorul de aeronave si nave spatiale Aerostar Bacau (ARS) si-a bugetat pentru urmatorul an un profit de 9 milioane lei si afaceri de 150 milioane lei, cifra egala cu cel planificat pentru 2010.

Bursele europene

Bursele europene• In jurul orei 18.40, indicele FTSE100, care include actiunile celor mai mari companii listate la Londra, scadea cu 0,03% la 5.889,63 puncte, iar indicele DAX al bursei din Frankfurt, pierdea 0,10%, pana la 7.020,70puncte. Indicele CAC40 al bursei din Paris se deprecia cu 0,48% la 3.884,02 puncte.

• Agentia de evaluare financiara Moody's a anuntat ca a pus sub supraveghere ratingul Spaniei, pentru o posibila revizuire in scadere, din cauza necesarului ridicat de finantare si a indoielilor legate de sectorul bancar.

• Liderii Uniunii Europene (UE) vor aproba un plan de infiintare a unui mecanism permanent de solutionare a crizelor din zona euro in timpul reuniunii care va avea loc la sfarsitul acestei saptamani la Bruxelles, a declarat cancelarul german Angela Merkel

Bursele internationale

Bursele internationale• Indicele industrial Dow Jones urca cu 0,26%, la 11.506,40 puncte, S&P 500 se stagna la 1.241,60 puncte, in timp ce indicele compozit Nasdaq crestea cu 0,27%, la 2.634,86 puncte, in jurul orei 18.40.

• Dintre bursele asiatice Nikkei, principalul indice al bursei din Tokyo, a inregistrat o depreciere de 0,70%, pana la 10.309,80 puncte. Indicele extins Topix a scazut cu 0,06%, pana la 902,42 puncte, in timp ce indicele principal al Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a coboratt cu 1,95%, la 22.975,30 puncte.

• Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite a mentinut dobanda de politica monetara aproape de nivelul zero, in conformitate cu asteptarile analistilor, si va continua programul de 600 de miliarde de dolari de achizitii de obligatiuni ale Trezoreriei pentru a stimula redresarea economica

Declaratia zilei

Declaratia zilei"Bursa este mai mult sau mai putin in vacanta de iarna, insa pot aparea surprize de pe plan intern, reaprinderea riscului politic prin adoptarea motiunii de cenzura pe legea salarizarii, si de pe plan extern, supravegherea Peninsulei Iberice . Daca vor avea loc anunturi sau evenimente importante negative, unii investitori vor reintra in piata pentru a-si lichida din pozitii”, a declarat Andrei Radulescu, senior analist la Target Capital.

Subiecte fierbinti

Subiecte fierbinti• Bursa de la Bucuresti a avut anul acesta parte mai mult de scandaluri decat de evenimente care sa se reverbereze in mod pozitiv in randul investitorilor. [Ziarul Financiar]

• Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR) are in analiza doua evaluari facute la companii listate la bursa, in urma unor sesizari primite de la investitori, a declarat, Filip Stoica, presedintele Asociatiei. [Bursa]

• Cu toate ca Bursa de Valori Bucu­resti (BVB) a adus in acest an o serie de instrumente financiare noi, aceasta nu si-a indeplinit toc­mai functia de finantator al econo­miei. Pentru a atrage investitorii straini, care au demonstrat in trecut o pu­tere mare in cresterea cotatiilor, BVB ar trebui sa se indi­vidualizeze fata de pietele straine, altfel se transforma din bursa in simplu intermediar. [Financiarul]

• Dobanda de politica monetara a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) va determina atragerea de investitii, in 2011, o dobanda ridicata face ca acestea sa fie mai putin atractive, a declarat, la The Money Channel, Mircea Oancea, presedintele Comisiei de supraveghere a pensiilor private (CSSPP). [Money.ro]