Locul 10 - BCR

Locul 10 - BCRDivizia de brokeraj a Bancii Comerciale Romane este pe locul 10 in topul intermediarilor activi la Bursa de Valori Bucuresti, pe luna ianuarie.

Pe piata reglementata a BVB si Rasdaq, cumuland actiuni, drepturi, unitati de fond si obligatiuni, BCR a intermediat tranzactii de 64,5 milioane lei, avand o cota de piata de 3,07%.

Anul trecut, BCR a ocupat locul 9 in topul intermediarilor, cu o valoare totala tranzactionata de 621 milioane lei in cele 12 luni.

Locul 9 - EFG Eurobank Securities

Locul 9 - EFG Eurobank SecuritiesUnitatea de brokeraj a bancii elene EFG Eurobank este pe locul 9 in topul brokerilor din prima luna a anului, cu o valoare totala tranzactionata de 66,3 milioane lei. Cota de piata a EFG Securities in ianuarie este de 3,15 lei.

Unitatea de brokeraj a bancii elene EFG Eurobank ocupa locul 10 al topului celor mai activi intermediari la Bursa de Valori Bucuresti, in 2010, cu 555 milioane lei rulaj total.

Locul 8 - Actinvest

Locul 8 - ActinvestSocietatea de servicii de investitii financiare din Brasov, Actinvest, se mentine in topul brokerilor. Dupa ce si in lunile noiembrie si decembrie ale anului trecut, compania s-a situat in top 10 intermediari, prima luna a anului o pozitioneaza pe locul 8.

Compania a intermediat tranzactii totale de 72,4 milioane de lei, avand o cota de piata de 3,45%.

Actinvest este activa doar pe piata spot a Bursei de Valori Bucuresti.

Locul 7 - SSIF Broker

Locul 7 - SSIF BrokerSSIF Broker Cluj ocupa locul al saptelea in clasamentul intermediarilor activi la Bursa din Bucuresti. Cu rulaje totale de 72,6 milioane lei in prima a anului, singurul broker listat din Romania detine o cota de piata de 3,45%.

Compania a intermediat tranzactii de 682 milioane lei in 2010, la BVB, avand o cota de piata de 3,87%.

Locul 6 - Raiffeisen Capital &Investment

Locul 6 - Raiffeisen Capital &InvestmentDupa ce anul trecut a ocupat a doua pozitie in topul celor mai activi intermediari, Raiffeisen Capital&Investment a ajuns pe locul 6 in ierarhia de la finalul primei luni.

RCI a intermediat aproximativ 94 milioane de lei la BVB, avand o cota de piata de 4,45 %.

In 2010, divizia de brokeraj a grupului Raiffeisen a intermediat o valoare totala de 1,7 miliarde lei, avand o cota de 10 procente din piata.

Locul 5 - Intercapital Invest

Locul 5 - Intercapital InvestBrokerii de la Intercapital Invest ocupa locul 5 in clasamentul general, fiind cel mai activ broker independent de la Bursa de Valori Bucuresti.

Compania a intermediat tranzactii de 108 milioane lei in ianuarie, ajungand la o cota de piata de 5,15 lei.

Anul trecut, brokerul s-a situat pe al 5-lea loc in clasamentul general, dupa ce a intermediat rulaje de 511 milioane lei.

Locul 4 - BRD

Locul 4 - BRDLiderul brokerilor de anul trecut, BRD Groupe Societe Generale, ocupa locul al patrulea in topul din luna ianuarie, cu peste 111 milione lei intermediate. Cota de piata a companiei a ajuns la 5,29%.

Anul trecut, BRD ocupa primul loc al brokerilor, cu peste 2,5 miliarde de lei valoare tranzactionata si o cota de aproape 15% din total.

Locul 3 - ING Bank

Locul 3 - ING BankDivizia piete de capital din ING Bank ocupa locul 3 in topul intermediarilor din ianuarie. Compania a rulat aproape 149 milioane lei, avand o cota de piata de 7,07%.

In topul brokerilor de anul trecut, ING Bank a ocupat locul 4, cu o valoare tranzactionata totala de 1,18 miliarde lei, si o cota de 6,72% din piata,

Locul 2 - Unicredit CAIB Securities

Locul 2 - Unicredit CAIB SecuritiesUnicredit CAIB Securities este pe locul al doilea in ierarhia brokerilor din luna ianuarie.

Compania a bifat o valoare totala tranzactionata de 325 milioane lei, avand o cota de piata de 15,5%.

Anul trecut, Unicredit Securities a ocupat locul 13 in clasamentul general anuala, cu aproape 500 de milioane de lei.

Locul 1 - KBC Securities

Locul 1 - KBC SecuritiesDupa locul 3 in clasamentul de anul trecut, KBC Securities incepe anul in forta, ocupand prima pozitie a topului intermediarilor.

Compania a intermediat tranzactii totale de 388 milioane lei, avand o cota de piata de 18,45%.

In 2010, brokerul a ocupat locul 3, dupa ce a intermediat tranzactii de peste 1,4 miliarde lei in acest an, avand o cota de piata de 8,11%.