1. Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?

1. Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?Sunt un om caruia ii place sa fie in permanenta conectat, iar telefonul mobil este echipamentul cel mai util in acest sens. La serviciu, prietenul meu tehnic cel mai bun este un Lenovo T400.

2. Care a fost primul gadget din viata dvs?


Primul echipament electronic „la purtator“ a fost un telefon mobil cumparat cu foarte multi ani in urma.

3. Ultima achizitie din IT...


Cel mai recent am cumparat un laptop.

Profil IT este o sectiune in care managerii pasionati de gadgeturi impartasesc cititorilor preferintele in materie de produse IT.

Cititi aici mai multe intervuri din sectiunea Profil IT.

4. Cel mai mare incident neplacut cu un gadget...

4. Cel mai mare incident neplacut cu un gadget...Vorbeam la telefonul mobil cand o tigara aruncata de la etaj mi-a patruns, fara sa-mi dau seama, pe maneca mainii in care tineam telefonul. De la arsura destul de puternica, am scuturat mana, scapand telefonul care a lovit masina de bani a bancii in a carei parcare ma aflam. Agentul de paza al bancii m-a retinut. Vazuse incidentul. Dupa o scurta explicatie m-a „eliberat“, a fost amuzat pana la urma. Am recuperat si telefonul, avea doar o mica zgarietura.

5. Suma maxima pe care ati plati-o pentru achizitionarea unui telefon mobil.


Nu am o suma exacta in minte, nu m-am gandit. In general hotarasc daca investitia merita in functie de facilitatile si functionalitatile de comunicare pe acesta le ofera.

6. Ce caracteristici ar trebui sa aiba telefonul ideal?

Pentru ca sunt o persoana care foloseste foarte mult acest gadget, telefonul mobil ideal ar trebui sa se incarce cat mai rar.

7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat?

7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat?Primul telefon mobil pe care l-am folosit a fost un Nokia.

8. Care este marca de telefoane mobile pe care o preferati.

Raspunsul este acelasi, Nokia. Folosind indelungat o anumita marca, cred ca intervine si o obisnuita si fidelizare pentru marca respectiva. Cum spuneam, de la inceput m-a atras usurinta in folosire si meniul foarte intuitiv.

9. Brandul si managerul favorit din IT.

Cisco, de altfel al 14-lea brand global, respectiv John Chambers (foto), presedinte si CEO al Cisco Systems.

Sursa foto: Cisco

10. Cel mai inutil gadget pe care l-ati gasit spre vanzare

10. Cel mai inutil gadget pe care l-ati gasit spre vanzareNu m-am gandit pana acum la asa ceva, dar as spune ca mi-ar trebui timp sa caut.

11. Daca banii nu ar avea valoare, care este gadgetul pe care vi-l doriti?

Problema se pune mai degraba in termeni de functionalitate versus cerintele si stilul de viata al utilizatorului.

Pentru mine, accesul la tehnologii de ultima ora este unul dintre avantajele de a lucra la Cisco. De exemplu, asteptam lansarea locala a tabletei de business Cisco Cius, care ne va permite sa folosim toate resursele de colaborare ale companiei oriunde si oricand.

12. Ce gen de site-uri accesati frecvent ? Care este site-ul dvs favorit ?

In general site-uri de informatii, cu precadere Wikipedia.




13. Care este ultima achizitie facuta online?

13. Care este ultima achizitie facuta online?Recent am cumparat online mai multe carti. Imi place foarte mult sa citesc in timpul liber, ma deconecteaza si ma ajuta sa mentin echilibrul intre viata profesionala si cea personala.

14. Ce reprezinta pentru dvs. internetul ?


Internetul este o infrastructura care ne ajuta sa fim interconectati si informati in timp real. Internetul a schimbat si schimba cu adevarat felul in care oamenii traiesc, muncesc, invata si se distreaza.

15. Cum ar fi o zi din viata dvs. daca nu ar exista internetul?

Ceva mai linistita. Cu siguranta, mult diferita de celelalte!

16. Ce preferati: desktop, notebook ori tableta?

16. Ce preferati: desktop, notebook ori tableta?Notebookul, pentru ca este usor. Acum pot sa il conectez la internet de aproape oriunde si imi ofera o legatura foarte rapida si consistenta cu lumea virtuala.

17. Metoda de comunicare preferata.

Imi plac intalnirile in persoana, fata in fata. Acest mod de comunicare poate fi accesibil acum companiilor si prin tehnologia de teleprezenta.

Sistemul Cisco TelePresence (TP) este in esenta o tehnologie noua si revolutionara care creaza senzatia de intalnire „fata-in-fata” celor care iau parte la o intanire desfasurata prin acest sistem de colaborare. Pentru a crea aceasta senzatie sunt combinate diverse tehnologii video si audio de ultima generatie.

18. Pana unde credeti ca va merge inovatia in IT? Ce gadget, care nu exista in piata, ati crea astazi?

Cred ca suntem abia la inceputul inovatiei din IT. De exemplu, cloud computingul este o paradigma noua care deschide usa unor posibilitati noi si nelimitate. Acum cativa ani aceasta tehnologie era inca in laboratoare, iar acum o folosim cu totii chiar daca nu ne dam seama.