1. Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?

1. Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?Un iPhone 3GS este cel mai avansat gadget pe care il folosesc curent, insa doar pentru cateva functii: cea de baza – telefonul, apoi o aplicatie de lectura si, mai rar, o alta aplicatie – Crazy Remote – care permite controlarea PC-ului si vizualizarea pe ecranul telefonului, prin Wi-Fi.

2. Care a fost primul gadget din viata dvs?

Definitia unui gadget s-a schimbat radical in ultimele doua decenii... un joc din acela portabil, rusesc, poate fi considerat un gadget? Sau un HC-91? Sau poate un telefon Motorola cat o caramida?

Desi le-am avut pe rand pe toate, primul “gadget” adevarat a fost o consola Sony PlayStation Portable.

3. Ultima achizitie din IT este...

Ultima investitie a fost un sistem aproape complet pe platforma Sandy Bridge, cu procesor Intel I5-2500K, mult RAM DDR3 si un SSD suplimentar (pe care il consider obligatoriu in 2011 pentru orice PC sau notebook).

Profil IT este o sectiune in care managerii pasionati de gadget-uri impartasesc cititorilor preferintele in materie de produse IT.

Cititi aici mai multe intervuri din sectiunea Profil IT.

4. Cel mai mare incident neplacut cu un gadget...

4. Cel mai mare incident neplacut cu un gadget...In 2008, pentru foarte scurt timp, am detinut o consola Xbox 360. “Scurt timp” inseamna mai putin de 24 de ore.

Motivul: am pornit consola seara, totul a functionat perfect, am oprit consola. A doua zi dimineata, din senin, unitatea optica DVD a consolei nu mai functiona. Am trimis-o rapid inapoi si de atunci evit consolele, asa, din principiu.

5. Suma maxima pe care ati plati-o pentru achizitionarea unui telefon mobil.

Pentru un telefon mobil as fi dispus sa platesc maximum 400 de euro.

6. Ce caracteristici ar trebui sa aiba telefonul ideal?

Telefonul ideal trebuie sa fie extrem de comod atunci cand este tinut la ureche (nu agreez castile handsfree), bateria sa tina o vesnicie, sa aiba un ecran generos si sa fie telefon, nu un gadget care are si functie de telefon.

Sursa foto: Xbox.com

7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat?

7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat?Un Motorola de dimensiuni colosale dupa standardele de azi, insa nu imi aduc aminte modelul.

8. Care este marca de telefoane mobile pe care o preferati.


Am fost dintotdeauna prieten bun cu Nokia, insa acum am chiar doua mere muscate in buzunar...ironia este ca nu le-am ales, s-a intamplat sa le primesc si sa raman cu ele.

10. Brandul si managerul favorit din IT?


Nvidia si CEO-ul Jen-Hsun Huang (foto), pentru ca sunt intotdeauna, prin natura produselor pe care le produc, in varful tehnologiei. In plus, Huang este un exemplu de perseverenta, un om cu o istorie si o atitudine foarte interesanta.

Sursa foto: Nvidia

10. Cel mai inutil gadget pe care l-ati gasit spre vanzare.

10. Cel mai inutil gadget pe care l-ati gasit spre vanzare.In general nu caut sa cumpar gadgeturi, deci sincer nu prea stiu ce se ofera spre vanzare, in schimb am auzit ca iti poti cumpara un ceas desteptator zburator cu doar 15 dolari.

11. Daca banii nu ar avea valoare, care este gadgetul pe care vi-l doriti?

Pe scurt: o tableta Asus Transformer sau un smartphone LG Optimus 2X, ambele cu Tegra 2.

12. Ce gen de site-uri accesati frecvent ? Care este site-ul dvs favorit ?

Lucrez in industria jocurilor video, asa ca am o multime de site-uri “favorite”. Imi plac in special GamesIndustry.biz si Metacritic. Insa sunt fan BBC UK.

Sursa foto: GamesIndustry.biz

13. Care este ultima achizitie facuta online?

13. Care este ultima achizitie facuta online?In afara de utilitati (pe care fac tot posibilul sa le platesc online), in ultimele luni am achizitionat teme WordPress, cateva jocuri video, carti in engleza si componente IT.

14. Ce reprezinta pentru dvs. internetul ?

Internetul este o sursa inepuizabila de informatie, de cele mai multe ori nerelevanta, unde lucrurile cu adevarat bune trebuie cautate indelungat (nimic nu este cu adevarat usor, nici macar pe internet).

Internetul inseamna si comunicare instantanee (dar exagerat de multa si de foarte multe ori fara continut), dar si o unealta excelenta si accesibila pentru tot ce inseamna “remote connection”, cu oameni, locuri si dispozitive la care nu ai acces. Internetul ofera toate avantajele si dezavantajele comoditatii si in general devalorizeaza comunicarea.

15. Cum ar fi o zi din viata dvs. daca nu ar exista internetul?


Fara internet, ar fi probabil o zi incredibil (si suspect) de tacuta, insa dominata de ideea ca sigur conexiunea la internet va reveni, curand. In plus, nici nu se pune problema sa imi imaginez o zi in care primesc si toate e-mailurile din ziua precedenta, cand “n-am avut net”.

16. Ce preferati: desktop, notebook ori tableta?

16. Ce preferati: desktop, notebook ori tableta?Desktop pentru acasa, notebook pentru birou si pe drumuri.

Tableta ar ajunge foarte curand depozit de praf (din lipsa de timp, nu de altceva)..

17. Metoda de comunicare preferata.

Intotdeauna voi prefera comunicarea directa, telefonul si/sau Skype. E-mailul este necesar si atat. Site-urile de socializare sunt mult prea pline de aiureli, iar cu programe gen Messenger nu sunt deloc prieten.

18. Pana unde credeti ca va merge inovatia in IT? Ce gadget, care nu exista in piata, ati crea astazi?

Inovatia si IT-ul sunt practic sinonime, asa ca nu cred ca se vor opri decat atunci cand legile fizicii vor spune “stop”. Daca eliminam imposibilul din ecuatie, as crea un proiector 3D holografic, compact si portabil, de inalta rezolutie, care sa elimine definitiv nevoia unui monitor/ecran.

Sursa foto: Benq