1. Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?

1. Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?Sper ca se accepta si gadgeturile din geanta, fiindca, pentru mine, buzunarele au doar rol decorativ. Oricum, instrumentul de care nu ma despart de cand l-am descoperit este, culmea, chiar iRiver Story.

Deoarece ma plimb destul de des prin oras cu mijloacele de transport in comun, incerc sa recuperez timpul respectiv citind si mi-e mult mai usor sa tin readerul in geanta decat o carte de 500 pagini, plus nu stiu cate printuri cu ultimele articole si noutati aparute in domeniu.

2. Care a fost primul gadget din viata dvs? La ce varsta?

In primul an de facultate (la 19 ani) am primit de Craciun un telefon mobil Nokia 5110 de la prietenul meu de atunci. El ramasese la Targu Mures, eu eram la facultate la Bucuresti si nu mai puteam trai fara un instrument de comunicare.

3. Ultima achizitie din IT este...

Un LCD TV Philips Full HD de 23” pe care vreau sa il folosesc si pe post de monitor pentru calculator.


Profil IT este o sectiune saptamanala, in care managerii pasionati de gadget-uri impartasesc cititorilor preferintele in materie de produse IT.

Cititi aici mai multe intervuri din sectiunea Profil IT.



4. Cel mai mare incident neplacut cu un gadget...

4. Cel mai mare incident neplacut cu un gadget...N-am avut niciodata probleme cu gadgeturile cumparate, cel putin nu din vina lor.

In schimb, mi-a mancat cainele aparatul de fotografiat. Am un brac german plin de energie care acum doi ani a reusit sa ajunga la Canonul pe care il aveam pe vremea aceea, l-a scos cumva din husa, l-a pornit, a facut cateva poze si apoi i-a ros obiectivul si ecranul.

5. Suma maxima pe care ati plati-o pentru achizitionarea unui telefon mobil.


Am descoperit de-a lungul timpului ca atunci cand un telefon are tot mai multe functii, cu atat cea mai importanta dintre ele – cea de a putea purta o conversatie in conditii ideale – este mai putin satisfacuta.

Nu as da mai mult de 500 de lei pe un telefon mobil.

Aparatul de fotografiat si MP3 playerul sunt gadgeturi separate, iar daca am ocazia de a sta departe de internet cateva ore, chiar incerc sa profit la maxim de ea.

6. Ce caracteristici ar trebui sa aiba telefonul ideal?

Sunet clar, de cea mai buna calitate, atat pentru convorbirea normala, cat si pentru Bluetooth si speaker, durata cat mai mare de functionare a bateriei intre incarcari si dual sim.

Daca se poate sa mai arate si bine (slim si elegant), sunt perfect multumita.

7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat ?

7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat ?Acel Nokia 5110, care m-a tinut cam trei ani.

8. Marca de telefoane mobile pe care o preferati.

Evident, Nokia. Prima dragoste nu se uita niciodata. Si, mai nou, Sony Ericsson.

9. Brandul si managerul favorit din IT?

Ca brand de produs: Sony, pentru ca imi inspira incredere si au dovedit de-a lungul timpului ca nu fac rabat la calitate.

Ca brand IT sunt mare fan Google, fiindca motorul lor de cautare mi se pare cea mai tare inventie de la tipar incoace. Internetul fara Google ar fi o mancare tare nesarata.

In ceea ce priveste managerul preferat, acesta este Jeff Bezos (foto) de la Amazon.com, deoarece are un simt acut al tendintelor pietei si, desi, de multe ori pare a-si asuma riscuri destul de mari, a stiut intotdeauna foarte bine ce face.



10. Cel mai inutil gadget pe care l-ati gasit spre vanzare.

10. Cel mai inutil gadget pe care l-ati gasit spre vanzare.Nu cred ca exista gadgeturi inutile. Atata timp cat exista pe piata si l-au cumparat minim 10 persoane, sigur are o utilitate.

Asta nu inseamna ca ele nu sunt stupide, desigur.

11. Daca banii nu ar avea valoare, care este gadgetul pe care vi-l doriti?

Aparatul acela de teleportare pe care tot astept sa il vad inventat de la Star Trek incoace. Sa pot da o fuga pe seara, dupa serviciu, pana pe o plaja din Thailanda, pe un deal inverzit din Africa sau pe creasta Piatrei Craiului.

Dar, daca nu-l gasesc pe acesta, ma multumesc si cu toata seria de produse iRobot de la Philips.

12. Ce gen de site-uri accesati frecvent ? Care este site-ul dvs favorit ?


Site-urile de stiri sau cele culturale, dintre care nytimes.com mi se pare cel mai bun.

13. Care este ultima achizitie facuta online?

13. Care este ultima achizitie facuta online?Un bilet de avion.

14. Ce reprezinta pentru dvs. internetul ?

Un instrument foarte util.

15. Cum ar fi o zi din viata dvs. daca nu ar exista internetul?

Eu am descoperit internetul destul de tarziu, abia acum vreo cinci ani, cand terminam deja facultatea, asa ca inca imi amintesc cum arata viata mea fara el.

Mi-ar fi intr-adevar mult mai greu la serviciu, insa nu imposibil. Am si zile intregi cand nu deschid calculatorul daca sunt in concediu, ceea ce inseamna ca pot sa traiesc in continuare si fara acces la e-mail, Facebook sau Google.

16. Ce va atrage la un notebook: performanta sau mobilitatea?

16. Ce va atrage la un notebook: performanta sau mobilitatea?Mobilitatea. Mama m-a invatat ca rabdarea e o calitate foarte importanta, asa ca n-am vrut niciodata sa dau cu calculatorul de pereti pentru simplul fapt ca nu mi se deschid paginile suficient de repede.

Si cum nu fac web design sau tehnoredactare, pretentiile mele fata de PC sau laptop sunt destul de modeste.

17. Metoda de comunicare preferata.


Epistola.

18. Pana unde va merge inovatia in IT? Ce gadget, care nu exista in piata, ati crea astazi?


Nici nu vreau sa ma gandesc! Deja ma simt depasita de toate noutatile pe care le descopar cu uimire zi de zi.

Creativitatea si ideile sunt infinite, iar noi suntem abia la inceputul drumului in materie de tehnologie IT, fiind vorba de un domeniu abia iesit din fasa, care creste insa intr-un an, cat altele in zece.

Ce as crea? O pereche de ochelari cu memorie interna si sistem de operare, care sa functioneze ca un ecran, proiectand imaginile la o distanta reglata automat de globul ocular.

Cu acesti ochelari poti citi e-bookuri, viziona filme sau naviga pe internet, oriunde te-ai afla, iar mouse-ul si tastatura sunt de tip eye-touch, adica se activeaza in momentul in care iti fixezi privirea pe un colt al ecranului proiectat de ochelari si apoi, tot cu ajutorul miscarii oculare se realizeaza si comenzile de scriere, scroll sau cautare.

Si, desigur, ecranul nu este vazut decat de purtatorul ochelarilor, chiar daca el se afla in mijlocul unei multimi.