1. Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?

1. Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?Nu sunt dependent de gadgeturi. Singurul gadget din buzunar este telefonul mobil. Care nu este un smartphone, este un mobil normal.

2. Care a fost primul gadget din viata dvs? La ce varsta?

Am avut sansa de a avea primul Sony Walkman, undeva pe la 10 ani, prin 1982. Mi-a marcat copilaria.

3. Ultima achizitie din IT este...

Un hard-disk extern LaCie de 1 Terabyte impreuna cu un router wireless Belkin N+. Pot accesa prin telecomanda televizorului orice continut multimedia, trecut printr-o statie Onkyo.

Profil IT este o sectiune in care managerii pasionati de gadget-uri impartasesc cititorilor preferintele in materie de produse IT.

Cititi aici mai multe intervuri din sectiunea Profil IT.

4. Cel mai mare incident neplacut cu un gadget...

4. Cel mai mare incident neplacut cu un gadget...Nu am avut incidente neplacute pana acum.

5. Suma maxima pe care ati plati-o pentru achizitionarea unui telefon mobil.

Pe un telefon mobil traditional, maximum 100 de euro. Pe un smartphone, maximum 300 de euro. iPhone 4 sau Samsung Galaxy ies din plaja mea de interes. Afara au pretul corect, in Romania se speculeaza nevoia de epatare a unora dupa o lunga perioada de comunism.

6. Ce caracteristici ar trebui sa aiba telefonul ideal?

Ecran tactil, posibilitatea de a publica imagini de mare rezolutie direct pe retele de socializare, rata de compresie superioara a continutului audio/video, posibilitati de comanda wireless a oricaror dispozitive electrocasnice (inclusiv sisteme multimedia), comanda de prezentari pentru laptop, microproiector incorporat, camere pe ambele fete pentru teleconferinte, posibilitatea platii prin cod de bare integrat, memorie ridicata, durabilitatea bateriei de minim cinci zile in regim normal de utilizare. In acest caz insa nu mai vorbim de un telefon, ci de un dispozitiv mobil.

7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat?

7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat?Nokia, modelul banana (foto- Nokia 8110 "modelul banana").

8. Marca de telefoane mobile pe care o preferati.

Nokia. Deocamdata. Am fost oarecum dezamagit de calitatea modelului E75. Senzatia la atingerea carcasei, calitatea fabricatiei, designul exterior sunt elemente dominante azi. Din cauza asta folosesc mobilul vechi, un E51 tot de la Nokia. Mai astept o perioada sa ma decid intre Samsung si Apple. In niciun caz nu va mai fi Nokia.

9. Brandul si managerul favorit din IT?

Charisma si Liviu Dragan. BitDefender ramane copilul meu, deci nu se pune.

Sursa foto: Cnet.com

10. Cel mai inutil gadget pe care l-ati gasit spre vanzare.

10. Cel mai inutil gadget pe care l-ati gasit spre vanzare.Nefiind pasionat, nu urmaresc piata gadgeturilor desi sunt convins ca exista o gramada de gadgeturi inutile.

11. Daca banii nu ar avea valoare, care este gadgetul pe care vi-l doriti?

Noul Audi A6 (foto) poate trece drept gadget? Are mult infotainment in el.

12. Ce gen de site-uri accesati frecvent ? Care este site-ul dvs favorit ?

Accesez frecvent site-uri de business – ZF.ro, Wall-Street.ro, Capital.ro, Money Express. Job-ul imi impune si accesarea site-urilor de cercetare de piata sau a mediilor de socializare. Pe toate intru zilnic. Un site plecat de la o nevoie si o idee simpla, caruia ii apreciez evolutia ramane Facebook.

13. Care este ultima achizitie facuta online?

13. Care este ultima achizitie facuta online?Hard-diskul extern. In general cumpar online, atunci cand este posibil.

14. Ce reprezinta pentru dvs. internetul ?

Un mediu de cercetare, de informare, de comunicare, de afaceri, de socializare.

15. Cum ar fi o zi din viata dvs. daca nu ar exista internetul?

Trista. Va pot spune cum reactioneaza o casa de software cand cade internetul. Oamenii se ridica de la calculatoare imediat, ies pe holuri la o tigara, comenteaza. Nu se mai lucreaza, ca si cum programele sau documentele pe care le scriu sunt legate la net. Din acest motiv sunt utili minim doi provideri.

16. Ce va atrage la un notebook: performanta sau mobilitatea?

16. Ce va atrage la un notebook: performanta sau mobilitatea?Mobilitatea. Piata notebook-urilor s-a extins in ultimii ani datorita mobilitatii, fara ca performanta sa fie un argument major in fata desktopurilor. Tehnologia actuala permite performante egale intre notebook-uri si desktopuri. Nu cred ca o firma mai are argumente reale sa achizitioneze desktop-uri, in afara de ratiuni de securitate.

17. Metoda de comunicare preferata.

Verbala, cand este posibil. Cand nu este posibil, telefonul mobil.

18. Pana unde va merge inovatia in IT? Ce gadget, care nu exista in piata, ati crea astazi?

Mi-ar placea sa existe un dispozitiv care sa proiecteze holograme in consumer. Doar sa existe. Reducerea dimensiunii si introducerea lui in dispozitivul mobil perfect va fi o chestiune de timp.