1. Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?

1. Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?Niciodata nu ma despart de telefonul mobil. Modelele de ultima generatie ma ajuta in comunicare: voce, SMS, e-mail, internet, instrumentele uzuale de organizare – agenda, calculator, precum si diferite aplicatii online.

Cand plec in vacanta sunt spaima sistemelor de securitate de la aeroporturi. Am o geanta intreaga cu echipamente, camere, incarcatoare, GPS, acumulatori, etc

2. Care a fost primul gadget din viata dvs? La ce varsta?

Hm...depinde mult de cum definim notiunea de gadget. In prezent un gadget este un echipament electronic ce se dovedeste indispensabil, precum un telefon, smartphone, GPS, tablet PC, etc. Un laptop nu este inca un gadget, desi se bucura de o mare utilitate.

Cred ca toata lumea de azi are un telefon si un MP3 player. Eu le am combinate. In trecut, si aici ma refer la anii '70-80, cei care aveau un casetofon sau un magnetofon se poate spune ca erau posesori de instrumente multimedia.

Cred ca primul gadget a fost un magnetofon polonez, facut dupa licenta Grundig, stereo, cu patru piste, primit de la parinti in ultimii ani de liceu.

3. Ultima achizitie din IT este...

Cea mai recenta, si sa speram ca nu ultima, este o camera digitala HD cu memorie flash de 32 GB.

Profil IT
este o sectiune in care managerii pasionati de gadget-uri impartasesc cititorilor preferintele in materie de produse IT.

Cititi aici mai multe intervuri din sectiunea Profil IT.


4. Cel mai mare incident neplacut cu un gadget...

4. Cel mai mare incident neplacut cu un gadget...Gageturile sunt facute sa iti fie de folos. In momentul in care nu poate fi folosit, devine inutil. Nu prea am pierdut telefoane si nici nu mi s-au furat... O singura data am patit-o cu un aparat foto – model vechi cu rola de film – operat de rromi intr-un magazin din Brasov.

5. Suma maxima pe care ati plati-o pentru achizitionarea unui telefon mobil.

Greu de estimat. La telefoane si in general la orice dispozitiv mobil electronic apreciez in primul rand utilitatea. Daca am nevoie sa vorbesc, imi iau un telefon simplu. Daca am nevoie de toate functiile de comunicare, un smartphone. Evident ca diferentele de pret sunt considerabile.

6. Ce caracteristici ar trebui sa aiba telefonul ideal?

Functii multiple, compact si, in primul rand, tastatura QWERTY.

7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat ?

7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat ?Cred ca un Ericsson, nu mai retin modelul. Era destul de compact pentru vremea aceea si il purtam la spate, agatat la pantaloni, precum tineau pistolul politistii din filmele americane.

8. Marca de telefoane mobile pe care o preferati.

Cel mai mult am utilizat telefoanele Nokia. Acum sunt fan HTC pe Android.

9. Brandul si managerul favorit din IT?

Brandul preferat este Softline, iar managerul favorit Larry Ellison, directorul general al Oracle.

Sursa foto: Agerpres

10. Cel mai inutil gadget pe care l-ati gasit spre vanzare.

10. Cel mai inutil gadget pe care l-ati gasit spre vanzare.Nu am vazut asa ceva.

11. Daca banii nu ar avea valoare, care este gadgetul pe care vi-l doriti?

Un laptop de dimensiunea unui telefon, cu toate functiile de editare si comunicare. Stati un pic, pai asta am deja... Chiar sa nu imi mai doresc nimic?

12. Ce gen de site-uri accesati frecvent ? Care este site-ul dvs favorit ?

De regula, baleiez site-urile vendorilor de IT. Ca site favorit : radio3net, pentru ca pot asculta pe indelete muzica mea de suflet, adica selectii de albume si de melodii adunate si puse pe net de Pittis.

Sursa foto: Radio3net.

13. Care este ultima achizitie facuta online?

13. Care este ultima achizitie facuta online?Cred ca bilete online pentru ceva spectacole si un toner de imprimanta pentru birou

14. Ce reprezinta pentru dvs. internetul ?

Tot. Lucrez pe internet in mod constant de circa 15 ani si am devenit dependent.

15. Cum ar fi o zi din viata dvs. daca nu ar exista internetul?

Izolata, dar fericita. Avem nevoie si de astfel de zile, doar pentru noi.

16. Ce va atrage la un notebook: performanta sau mobilitatea?

16. Ce va atrage la un notebook: performanta sau mobilitatea?Ambele. Trebuie mentinut un echilibru permanent intre mobilitate si performanta. Cele mai importante atribute la orice portabil sunt utilitatea, greutatea si usurinta conectarii.

17. Metoda de comunicare preferata.

E-mail, SMS, telefon, messanger si office communicator (n.red. program de comunicare dezvoltat de Microsoft)

18. Pana unde va merge inovatia in IT? Ce gadget, care nu exista in piata, ati crea astazi?

IT-ul este unul dintre cele domeniile cu rata cea mai accelerata de inovatii. Cine se gandea acum 30 de ani la amploarea internetului de astazi? Cine se gandea acum 10 ani la cloud computing sau la retelele sociale?

Tendinta este de unificare a standardelor tehnologice, de miniaturizare si de diversificare a functiilor.

Gadgetul ideal este acela pe care il folosesti de cand deschizi usa de la garaj, aprinzi lumina, reglezi caldura, dai, drumul la muzica sau la TV, iti citesti mesajele, te conectezi la internet, televiziune interactiva, programezi cafetiera, microundele sau aerul conditionat, iti platesti facturile si te relaxezi.