Seful Oracle: Casa de 12 mil. dolari

Seful Oracle: Casa de 12 mil. dolariLarry Ellison, CEO al companiei Oracle, a platit in 12 milioane de dolari pentu un teren pe care a construit in urmatorii noua ani casa visurilor sale, in stil japonez. Aflata in orasul Woodside, din California, locuinta sa valoreaza 200 de milioane de dolari si are o suprafata de aproape 750 mp.

Seful Oracle Larry Ellison ocupa pozitia a cincea in topul celor mai bogati oameni din lume, realizat de Forbes, cu o avere de 39,5 miliarde de dolari.

Sursa foto: msn.com

Locuinta lui Mark Cuban: 15 mil. dolari

Locuinta lui Mark Cuban: 15 mil. dolariMark Cuban, proprietarul echipei de backet Dallas Mavericks, locuieste in Texas. Casa sa este evaluata la 15 milioane de dolari si are o suprafata 2.200 mp.

Cuban este si co-fondatorul televiziunii HDNet. In 1999, el a vandut Broadcast.com catre Yahoo pentru aproximativ 5 miliarde dolari.

Patronul Bloomberg: 17 mil. dolari

Patronul Bloomberg: 17 mil. dolariUna din casele mogulului media Michael Bloomberg, aplasata in cartierul de lux Upper East Side, din New York, este evaluata la 17 milioane de dolari. El a cumparat casa, cu o suprafata de 700 mp, pentru 3,5 milioane de dolari in anul 1986.

Bloomberg, primarul New York-ului in prezent, se afla pe locul al saptelea in topul celor mai puternici oameni care activeaza pe piata imobiliara din New York.

Steve Jobs: 22 mil. dolari

Steve Jobs: 22 mil. dolariPeste pragul de 20 de milioane de dolari este casa lui Steve Jobs, seful Apple, aflata in California. Locuinta sa valoreaza circa 22 de milioane de dolari si are o suprafata de 450 mp.

Jobs a cumparat locuinta istorica in 1985, planuind sa o demoleze si sa construiasca una noua pe acelasi teren, insa a obtinut autorizatia de demolare abia in 2004. Tot atunci, o organizatie non-profit, care milita pentru pastrarea cladirilor istorice, a obtinut anularea autorizatiei. Decizia a fost insa revocata in 2009, cand seful Apple a obtinut permisiunea definitiva de a demola cladirea.

Fondatorul Dell: 22,5 mil. euro

Fondatorul Dell: 22,5 mil. euroMichael Dell, fondatorul si presedintele Dell, locuieste intr-o casa din Texas, evaluata la 22,5 milioane de dolari.
Cu o suprafata de peste 2.000 mp, locuinta este considerata cea mai scumpa casa construita vreodata in Texas.

Dell ocupa pozitia 37 in topul celor mai bogati oameni din IT, cu o avere estimata individual la 13,5 miliarde dolari.

Oprah Winfrey are o casa de 50 mil. dolari

Oprah Winfrey are o casa de 50 mil. dolariVedeta de televiziune Oprah Winfrey locuieste intr-o casa de peste 2.000 mp, in California, valoarea locuintei fiind estimata la 50 de milioane de dolari. Casa a fost cumparata anul trecut si are vedere atat la munte, cat si la ocean.

Astazi, la 55 de ani, Oprah este printre cele mai bogate femei din lume, cu o avere estimata in 2009 la 2,7 miliarde de dolari.

Bill Gates: 100 mil. de dolari

Bill Gates: 100 mil. de dolariBill Gates locuieste intr-o casa cu o suprafata de peste 1.000 mp, amplasata pe malul lacului Washington, langa orasul Seattle. Proprietarea sa valoreaza 100 de milioane de dolari, iar lucrarile de constructie au durat patru ani.

Averea lui Gates a crescut cu 3 miliarde de dolari in ultimul an, pana la 56 miliarde de dolari. El se claseaza pe locul al doilea in topul celor mai bogati oameni din lume, dupa mexicanul Carlos Slim Helu.

Yuri Milner: 100 mil. euro

Yuri Milner: 100 mil. euroTot 100 de milioane de dolari valoreaza si casa miliardarul Yuri Milner, cumparata recent. Despre locuinta sa, presa a scris ca este cea mai scumpa locuinta rezidentiala vanduta vreodata in Statele Unite. Casa lui Milner are o suprafata de 2.300 mp si se afla in zona Los Altos Hills din California.

Yuri Milner, in varsta de 50 de ani, detine 10% din actiunile Facebook, insa miliardarul rus este cunoscut si pentru investitiile in site-urile Zynga si Groupon, realizate prin intermediul companiei sale DST Global.

Lakshmi Mittal: O casa de 128,3 mil. dolari

Lakshmi Mittal: O casa de 128,3 mil. dolariCasa lui Lakshmi Mittal din Lodra are o valoare de circa 128,3 milioane de dolari si o suprafata de circa 1.950 mp. Mittal a cumparat casa in 2008, fiind cea mai cumpa casa vanduta in Marea Britanie.

Mittal, care are o avere estimata la 17,5 miliarde de lire sterline (20 de miliarde euro), este cel mai bogat britanic.

El este directorul general al ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume,

Mukesh Ambani locuieste intr-o casa de 2 mld. dolari

Mukesh Ambani locuieste intr-o casa de 2 mld. dolariPresedintele companiei Reliance Industries, Mukesh Ambani, locuieste in cea mai mare si cea mai scumpa casa din lume, un turn de 27 de etaje, aflat in Mumbai, evaluat la doua miliarde de dolari. Locuinta are o suprafata de peste 37.000 mp.

Ambani a extins activitatea companiei in domenii precum telecomunicatiile, sectorul petrochimic si energetic transformand Reliance Industries intr-un conglomerat de 45 de miliarde de dolari pe an. La inceputul anului 2010, el a convins gigantul British Petroleum sa investeasca 7,2 milarde dolari intr-o cota de 30% in exploatarea a 23 de locatii cu resurse de petrol si gaze naturale controlate de Reliance, aceasta fiind cea mai mare investitie straina pe care India a avut-o pana acum.