Timisoara: Criza amana constructia de mall-uri

Timisoara: Criza amana constructia de mall-uriFortress Gate, Civis Center, Policentro Timisoara, Timisoara Plaza, Timisoara Shopping City sau Timisoara Outlet Village – sunt doar cateva dintre numele ce au existat doar pe hartie, scrie Timis Online.

Deocamdata, orasul de pe Bega a ramas cu un singur mall, Iulius Mall, o investitie pornita cu succes si extinsa cu acelasi succes.

Cluj: 13 mil. euro pentru un parc industrial

Cluj: 13 mil. euro pentru un parc industrialCriza nu a ocolit parcul de la Taietura Turcului: sase companii au renuntat la investitii si terenuri, iar alte parcele sunt si acum "blocate" fiindca ocupantii lor au abandonat planurile, cel putin temporar, scrie Ziua de Cluj.

Clujenii de la EnergoBit, deja cu sediul in parcul industrial, au in curs de finalizare faza a doua a investitiilor. Lucrarile la noua hala de productie de echipamente electrice sunt in stadiu avansat, iar in aceste luni se pregateste si a treia faza a extinderii, potrivit publicatiei citate.

Iasi: Taxa anulata pentru atragerea investitorilor

Iasi: Taxa anulata pentru atragerea investitorilorTaxa instituita de Consiliul Judetean Iasi, prin care oricine ar fi dorit sa investeasca intr-un teren mai mare de un hectar era obligat sa plateasca o taxa de 1 leu pe fiecare metru patrat, a fost eliminata, anunta Buna Ziua Iasi.

Serviciul de Urbanism al CJ Iasi a decis sa stabileasca o taxa fixa de 1.000 de lei privind obtinerea unui aviz PUG sau PUZ pentru tot ce depaseste suprafata de 10.000 de metri patrati, tocmai pentru a nu mai alunga potentialii investitori.

Craiova: Se reiau lucrarile la Adora Mall

Craiova: Se reiau lucrarile la Adora MallDe luna viitoare va incepe agitatia la mall-ul de pe strada Caracal, care se afla in prezent la stadiul de fundatie, scrie Gazeta de Sud. Incepute in 2008, lucrarile la Adora Mall au fost sistate in 2009, din lipsa de fonduri, insa municipalitatea a primit acum asigurari ca acestea se vor relua, iar constructia va fi gata spre finalul anului viitor.

„ Cred ca de data asta vor reusi sa termine acest mall. M-au asigurat ca acum au intreaga finantare. Ei spera ca lucrarea va fi gata spre sfarsitul anului 2012“, a precizat viceprimarul Craiovei, Marinica Dinca, citat de Gazeta de Sud.