Brasov: Mall, locuinte si hotel pe locul fostei Hidromecanica

Brasov: Mall, locuinte si hotel pe locul fostei HidromecanicaInvestitorii francezi care au cumparat terenul si cladirile fostei Hidromecanica doresc sa-si finalizeze investitia, prin construirea unui complex comercial, de birouri si chiar de locuinte, scrie Monitorul Express. Primarul George Scripcaru spune ca investitorii au depus deja proiectul in vederea obtinerii autorizatiei de constructie, insa ca pentru a putea construi, va trebui sa respecte anumite criterii impuse de autoritatea locala.

“Partea comerciala nu poate fi construita dupa sablonul marilor supermarketuri din afara orasului, pentru ca este vorba de Centrul Civic si trebuie sa se incadreze din punct de vedere urbanistic in zona. Din acest motiv trebuie un proiect etapizat, iar autorizatia va fi eliberata pe etape”, a declarat primarul.

In primavara anului trecut, fosta Hidromecanica a fost cumparata cu 54 milioane de lei, de catre Provera Rom din Bucuresti, care are in spate lantul de magazine Cora.

Constanta: Patron de agentie imobiliara, prins mituind 2 politisti

Constanta: Patron de agentie imobiliara, prins mituind 2 politistiMarian Mirea, in varsta de 27 de ani, prins in flagrant de Serviciul Judetean Anticoruptie Constanta al Directiei Generale Anticoruptie in timp ce le oferea politistilor din Corbu suma de 300 de euro pentru a nu-i intocmi dosar penal a fost eliberat, zilele trecute, din arestul Politiei Constanta, scrie Ziua de Constanta.

Potrivit datelor oficiale, Marian Mirea conduce societatea comerciala Green Ice CO SRL, din Navodari, judetul Constanta.

Iasi: Cum va arata Aeroportul International

Iasi: Cum va arata Aeroportul InternationalAeroportul International Iasi poate fi modernizat inca din acest an, scrie Buna Ziua Iasi.

Sefii Consiliului Judetean vor sa inceapa lucrarile la noua pista a aerogarii, care va avea o lungime de 3.000 metri si care va fi legata de noul terminal de 1.210 metri patrati, acesta putand procesa si 150 de pasageri pe ora.

Arad: Investitori din Zona Industriala Est si-au extins afacerile

Arad: Investitori din Zona Industriala Est si-au extins afacerilePrimarul Gheorghe Falca a continuat prezentarea evolutiei investitiilor in zonele industriale din municipiu, dupa ce, zilele trecute, reprezentantii societatii civile au acuzat faptul ca, in ultimii ani, nu au fost atrasi investitori in oras, scrie Glasul Aradului.

De data aceasta, primarul a prezentat situatia autorizatiilor de construire care au fost eliberate pentru Zona Industriala Est. De asemenea, Gheorghe Falca a mai precizat ca, in oras, mai exista doua zone industriale, Zona Industriala UTA si o zona in Cartierul Aradul Nou, care au fost dezvoltate de investitori privati, potrivit publicatiei citate.


Botosani: Hipermarketurile au adus peste 70 mil. euro

Botosani: Hipermarketurile au adus peste 70 mil. euroAparitia hipermarketurilor in Botosani si a galeriilor comerciale au atras investitii totale de 73,4 milioane euro, incluzand si proiectele care vor fi date in folosinta in toamna acestui an, scrie Evenimentul Regional al Moldovei.

Plus, Dedeman, Kaufland, Praktiker, Family Center, iar mai nou Uvertura Mall, Carrefour, Penny Market si Botosani Shopping Center sunt lanturile nationale si internationale de retail care au modernizat sau vor moderniza comertul la Botosani.

Hipermarketurile au luat locul fostelor fabrici botosanene inchise la cativa ani dupa Revolutie.

Sursa foto: evenimentul.ro